Η πρωτότυπη μονοήμερη εκδρομή με τα τρένα του ΟΣΕ που αξίζει να απολαύσουν οι μαθητές όλης της χώρας

Η καλή είδηση της ημέρας θα χαροποιήσει ιδιαιτέρως τους μαθητές όλων των βαθμίδων καθώς αφορά την πρωτότυπη μονοήμερη σχολική εκδρομή που προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το πρόγραμμα «Τουριστικά Τρένα για παιδιά».

Τι είναι τα Τουριστικά Τρένα για παιδιά

Μέσω του προγράμματος τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων έχουν τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης, ενός εκ των ιστορικών τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το «Τρενάκι του Πηλίου» ή τον «Οδοντωτό Διακοφτού – Καλαβρύτων». Οι διαδρομές των δύο αυτών τρένων συνδυάζουν την ομορφιά του τοπίου με την ιστορία του σιδηροδρόμου από τον προηγούμενο αιώνα. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές διαδρομές και εκπλήξεις που θα τους μείνουν αξέχαστες!

Η πρωτότυπη μονοήμερη εκδρομή με τα τρένα του ΟΣΕ που αξίζει να απολαύσουν οι μαθητές όλης της χώρας

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Χίου εγκαινίασαν το πρόγραμμα

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη εκδρομή με το «Τρενάκι του Πηλίου» ή αλλιώς «Μουτζούρη του Πηλίου» στην οποία συμμετείχαν 70 μαθητές από το 3ο ΓΕΛ ΧΙΟΥ. Το τρένο ξεκίνησε από τα Άνω Λεχώνια και ολοκλήρωσε την πορεία του στις Μηλιές διασχίζοντας μια πολύ ωραία ορεινή διαδρομή με κατάφυτες πλαγιές και πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η διαδρομή διήρκησε 90 λεπτά και προσέφερε στα παιδιά εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής. Οι νεαροί ταξιδιώτες πέρασαν από ένα πολύ ξεχωριστό σημείο της διαδρομής πλησιάζοντας στις Μηλιές, τη μεταλλική γέφυρα του Ταξιάρχη ή De Chirico. Η γέφυρα πήρε το όνομα της από τον σχεδιαστή της και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου Giorgio De Chirico. Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του διάσημου καλλιτέχνη καθώς και να δουν από κοντά τα μέρη που φαίνεται πως ενέπνευσαν πολλά από τα έργα της ζωής του. Η συναρπαστική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με δύο εκπλήξεις: ένα υπέροχο πρωινό και μικρά δώρα για καθέναν από τους μαθητές!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Ταξιδίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δήμητρα Αντούλα, τηλ.: 2130121460, emaild.antoula@trainose.gr

Διαβάστε επίσης:

Η μεγάλη αλλαγή στα διαγωνίσματα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

“Καμπανάκι” για τα κρούσματα στα σχολεία – Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ολλανδίας;

Συγκινεί ο αγώνας ζωής του 5χρονου Νικόλα που νοσηλεύεται με όγκο στον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη