Αρχική Γωνιά του μαθητή Η σωστή οργάνωση της μελέτης του παιδιού το κλειδί για υψηλές σχολικές επιδόσεις

Η σωστή οργάνωση της μελέτης του παιδιού το κλειδί για υψηλές σχολικές επιδόσεις

Το διάβασμα στα περισσότερα παιδιά κατά έναν μοναδικό και περίεργο τρόπο, βγάζει στην επιφάνεια την τάση που έχουν γι’ αναβλητικότητα, για προχειρότητα, ή την επιλεκτική τους μνήμη στο τι έχουν να κάνουν. Μερικοί γονείς απογοητεύονται όταν τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους, όταν τα αναβάλουν όλα για αργότερα βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες, ή όταν ξεχνούν εργασίες που πρέπει να γίνουν. Η απογοήτευση των γονιών είναι μερικές φορές τόσο μεγάλη που η μελέτη μετατρέπεται σε μάχη. Τις περισσότερες φορές όμως δεν φταίνε τα παιδιά. Κανείς από εμάς δεν γεννιέται γνωρίζοντας πως να μελετά, είναι κάτι που το διδασκόμαστε.

Ακολουθώντας κάποιες απλές καθημερινές συμβουλές, η οργάνωση της μελέτης μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη υπόθεση τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά!

Σωστές σημειώσεις. Για το σχολείο συμβουλεύστε το παιδί να μην κρατά πολλές σημειώσεις κατά τη διάρκεια της παράδοσης διότι αυτή η μέθοδος αποσπά την προσοχή των μαθητών και δεν τους επιτρέπει να αφομοιώσουν τις πληροφορίες. Ενθαρρύνετέ το, λοιπόν, να παρακολουθεί προσεκτικά μέχρι να ολοκληρωθεί μια ιδέα και στη συνέχεια να παίρνει το χρόνο του, για να την επεξεργαστεί, να την οργανώσει και να κρατήσει σημειώσεις. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί να καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό της ύλης που έχει να διαβάσει από τη τάξη,έτσι θάχει λιγότερη δουλειά στο σπίτι!

Επαρκής νυχτερινός ύπνος. Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 9 με 10 ώρες για να καλύπτονται οι βιολογικές και αναπτυξιακές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους. Ο επαρκής ύπνος τα βοηθάει να έχουν ένα ξεκούραστο μυαλό έτοιμο για δράση.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.