Η τρυφερή ιστορία του 5χρονου Θάνου που φωταγώγησε τον Βόλο (εικόνες)

Η τρυφερή ιστορία του 5χρονου Θάνου που φωταγώγησε τον Βόλο (εικόνες)

Τον λένε Θάνο. Είναι μόλις πέντε ετών, τους τελευταίους μήνες ζει στην Ελλάδα, ενώ πριν από λίγο καιρό έγινε και επισήμως πολίτης του Βόλου.

Είχε την τιμή χθες να φωταγωγήσει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρευρέθηκαν στο γεγονός.

Ο μικρός Θάνος ανέβηκε στη σκηνή των εορταστικών εκδηλώσεων με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Τον πήρε από το χέρι, τον ανέβασε στην εξέδρα και στη συνέχεια μαζί με την Άννα Βίσση, τον σήκωσε στην αγκαλιά του για να πατήσει το κόκκινο κουμπί που σκόρπισε φως σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Το ταξίδι τησ ζωησ του από την Αφρική στο Βόλο

Η μητέρα του Θάνου είναι δημοτική υπάλληλος και η πιο παλιά βιολίστρια στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Όταν η ίδια διαπίστωσε οτι δεν είναι σε θέση να τεκνοποιήσει, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα παιδί που δεν θα είχε προδιαγεγραμμένη εξέλιξη στη ζωή του. Έτσι απευθύνθηκε στις Αρχές της Ουγκάντα, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας.

Πέρασε αρκετά δύσκολα. Για δύο ολόκληρα χρόνια ταξίδευε στην μακρινή χώρα της Αφρικής προκειμένου να συναντά τον Θάνο, για να τη γνωρίσει και να εξοικειωθεί μαζί της. Τα ταξίδια της είχαν διάρκεια έως και δύο μήνες. Είχαν χαρές αλλά και λύπες. Κυρίως όμως αγωνία για το αποτέλεσμα της υιοθεσίας. Πριν από λίγους μήνες πήρε το “πράσινο φως” και ο Θάνος ήρθε στην Ελλάδα!

Χθες, όλος ο Βόλος είδε ένα παιδί από την Αφρική να κοιτάζει με τα αθώα μάτια του, μαγεμένο τα πυροτεχνήματα που φώτιζαν τον σκοτεινό ουρανό.

Η συγκινητική ανάρτηση της Άννας Βίσση

H Άννα Βίση ανέβασε κι εκείνη στο Instagram μία ανάρτηση αγκαλιά με τον μικρό Θάνο, συνοδεύοντάς τη με μία πολύ γλυκιά λεζάντα.

«Ο Θάνος ζει στον Βόλο πλέον με τη μαμά του και μοιάζει ευτυχισμένος γιατί τουλάχιστον είναι ασφαλής και η ζωή μπροστά του απλώνεται αισιόδοξα. Απόψε πάτησε με το χεράκι του ένα κόκκινο κουμπί και φωταγώγησε μια ολόκληρη πόλη ! Με συγκίνησε το γεγονός πως όλα του φάνταζαν όμορφα πρωτόγνωρα και λαμπερά και δεν έχανε στιγμή από τα πυροτεχνήματα που έσκαγαν στον ουρανό ! Μακάρι ο αληθινός κόσμος να ήταν έτσι κάθε μέρα …!», έγραψε η τραγουδίστρια.

Ο Θάνος έζησε το δικό του παραμύθι ως πρωταγωνιστής.

Και είναι σίγουρο, ότι όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος του στη ζωή, πάντα θα έχει δίπλα του ανθρώπους να του θυμίζουν ότι στο τέλος της ημέρας κάτι μπορεί να αλλάξει, κάτι μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο φωτεινή και όμορφη!

Άλλωστε λαμβάνει τόση αγάπη από την νέα του οικογένεια που θα είναι χορτασμένος για πολλές ζωές ακόμα.

Με πληροφορίες-φωτογραφίες από The Newspaper