Η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογράψουν οι γονείς για να υποβληθεί το παιδί σε rapid test στο σχολείο

Η επαναλειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι γεγονός και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια αποφυγής διασποράς του ιού.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία και συνδυαστικά με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας ΕΔΩ) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Σε rapid test θα υποβληθούν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου rapid test από τον ΕΟΔΥ στους δασκάλους αλλά και στους μαθητές άνω των 10 ετών κατόπιν της απαραίτητης συναίνεσης των γονιών. Για το σκοπό αυτό ήδη μοιράστηκε στους γονείς η απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογράψουν αν και εφόσον συναινούν τα παιδιά τους να υποβληθούν σε έλεγχο rapid test.

Η επιλογή να γίνουν test σε αυτό το Δημοτικό Σχολείο δεν είναι τυχαία καθώς ο Ασπρόπυργος υπάγεται στη Δυτική Αττική που εντάσσεται στις “κόκκινες” επιδημιολογικά περιοχές της χώρας όπου καταγράφεται αυξημένο ιικό φορτίο και βρίσκεται σε καθολικό lockdown με αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και αρκετό καιρό.

Αυτή είναι η υπεύθυνη δήλωση για να υποβληθεί ένας μαθητής σε rapid test