Η Ζωή Μπροστά σου: Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει με μία οσκαρική ταινία που αξίζει να δούμε άμεσα με τα μεγάλα μας παιδιά!

Δεν ξέρουμε ακόμα με ποιον τρόπο θα το καταφέρουμε, δεδομένου του lockdown, πάντως αν υπάρχει μία ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε τον φετινό χειμώνα, αυτή είναι αναμφίβολα “Η Ζωή Μπροστά σου” με πρωταγωνίστρια την Σοφία Λορέν, η οποία επιστρέφει στην 7 τέχνη έπειτα από πολλά, στα 86 της χρόνια και πιο συγκλονιστική από ποτέ!

Το υπέροχο βιβλίο του Ρομέν Γκαρί που έγινε ταινία, η οποία προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο Netflix, θεωρείται ένα από τα κορυφαία της γαλλικής λογοτεχνίας διδάσκεται στα Λύκεια της Γαλλίας, ενώ κυκλοφορεί και στα ελληνικά, παραδίδοντας στους μικρούς αναγνώστες μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η ιστορία

Μια γυναίκα, πρώην πόρνη, που επέζησε από το Ολοκαύτωμα και τώρα φροντίζει παιδιά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη φιλία με ένα αγόρι που αναλαμβάνει να φροντίσει αφότου την έκλεψε.  Ο Μομό, όπως λέγεται το παιδί, ο οποίος δεν ξέρει τίποτα για τους γονείς του, περνάει τις μέρες του ψάχνοντας πληροφορίες για τις ρίζες του και προσπαθώντας να εξασφαλίσει το μέλλον του, τη «ζωή μπροστά του», όσο η γερνά και οδεύει προς τον θάνατο.

Στις δύσκολες στιγμές τον παρηγορούν, βέβαια, οι φανταστικοί του φίλοι, αλλά τον βοηθούν και άλλα πρόσωπα που φαινομενικά δεν ανήκουν στα “καλά παιδιά” της κοινωνίας, όμως επιδεικνύουν τρομερή αλληλεγγύη, πέρα από χρώμα, ιδιότητα ή θρησκεία.

Η θεά Σοφία Λόρεν

Οδεύοντας ολοταχώς προς το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία της, η κορυφαία Σοφία Λόρεν θα είναι για ακόμα μια φορά υποψήφια για Όσκαρ, 56 χρόνια μετά! Να θυμίσουμε ότι η ίδια ήταν η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για ξενόγλωσση ταινία (“La ciociara”) το 1962.

Στην υπέροχη αυτή ερμηνεία, ως μια κουρασμένη, φαινομενικά δυναμική αλλά κατά βάθος εξαιρετικά εύθραυστη πρώην πόρνη, τη Σοφία Λόρεν σκηνοθετεί ο γιος της, Edoardo Ponti και όλοι έχουν να μιλούν για ένα άρτιο, απολαυστικό αποτέλεσμα.