Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε υπουργείο Οικογένειας;

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πρότεινε την ίδρυση υπουργείου Οικογένειας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Πορίσματος που εξέδωσε για το μείζον θέμα του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας, η διακομματική Επιτροπή.

Γιατί πρέπει να συσταθεί ένα Υπουργείο Οικογένειας

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρώην υπουργός «Στη χώρα μας, η ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Να πάμε δηλαδή πέρα από προσεγγίσεις περί ενδιάμεσων δομών.Να στηρίξουμε διακομματικά την πρόταση για το Υπουργείο Οικογένειας. Αυτό που η πατρίδα μας ορθότατα επέλεξε να κάνει με τη Μετανάστευση και το Περιβάλλον, δηλαδή, να προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστού Υπουργείου, πρέπει να το κάνει και με την Οικογένεια ως στυλοβάτη και άξονα αντιμετώπισης του Δημογραφικού.

Η ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας, βασισμένη και στις εμπειρίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών (λόγου χάριν, στη Γερμανία αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής συνοχής) θα αποτελέσει μια εμβληματική αλλαγή και θα δώσει ώθηση τόσο στις επιμέρους τομές που προωθούμε , όσο και στην καλλιέργεια μιας διαφορετικής αντίληψης, της δικής μας αντίληψης, για το τι σημαίνει Οικογένεια στον 21ο αιώνα.»

Λιγότερα παιδιά -σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία- γεννούν οι Ελληνίδες

Όλο και λιγότερα παιδιά σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία, γεννούν οι Ελληνίδες όπως αποτυπώνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.