«Κανένας σοβαρός εκπαιδευτικός δεν βάζει διαγώνισμα την πρώτη ώρα»: Η ατάκα Γαβρόγλου για το μάθημα στις 9

Η σαφής πρόθεση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τα μαθήματα στα σχολεία αντί για τις 8:15 να ξεκινούν στις 9 συνεχίζει να απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και συζητήσεων για το αν πρέπει ή δεν πρέπει τελικά να εφαρμοστεί.

Η απάντηση του Υπουργείου για την έναρξη των μαθημάτων στις 9:00

Όπως διευκρινίστηκε χθες από ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας μέχρι στιγμής επί του ζητήματος της έναρξης των μαθημάτων στις 9 δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση καθώς αναμένεται το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής. Τονίστηκε δε ότι η  σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της.

«Κανένας σοβαρός εκπαιδευτικός ποτέ δεν βάζει διαγώνισμα την πρώτη ώρα»: Η δήλωση Γαβρόγλου που θα συζητηθεί

Χθες, καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση»ο κύριος Γαβρόγλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της έναρξης των μαθημάτων στις 9. Ο υπουργός χαρακτήρισε ζωηρούς τους 17χρονους μαθητές λέγοντας ότι το πρωί πηγαίνουν κοιμισμένοι στα σχολεία, διότι το βράδυ έχουν αργήσει από το Φροντιστήριο. Ειδικότερα δήλωσε τα εξής:

  • Τα παιδιά το βράδυ έρχονται ψόφια στο σπίτι . Εδώ πρέπει να υπάρχει και μια κανονικοποίηση της οικογενειακής ζωής, του άγχους που μεταδίδουμε εμείς στα παιδιά μας.
  • Να ξέρετε ότι μόνο το 1/4 των μαθητών τρώει πρωινό και τα υπόλοιπα επικαλούνται ότι βιάζονται το  πρωί.
  •  Κανένας σοβαρός εκπαιδευτικός ποτέ δεν βάζει εξετάσεις την πρώτη ώρα
  • Η Επιστημονική Επιτροπή θα μας δώσει το πόρισμα, θα το συζητήσουμε με τους φορείς και θα πάρουμε μια απόφαση