Αρχική InfoBaby Τοκετός Σε ποια ηλικία αποκτούν πλέον παιδί οι Ελληνίδες;

Σε ποια ηλικία αποκτούν πλέον παιδί οι Ελληνίδες;

Σύμφωνα με νέα στοιχεία από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων, οι Ελληνίδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γίνονται πλέον μητέρες μετά τα 31 τους χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου και καθηγητή κ. Βύρωνα Κοτζαμάνης, το 2017 ο μέσος όρος της Ελληνίδας απόκτησε το πρώτο της παιδί στα 31 χρόνια, ενώ στο σύνολο των γεννήσεων ο μέσος όρος των μαμάδων ήταν 32 ετών.

Και στην περιφέρεια αυξήθηκε ο μέσος όρος της ηλικίας των γυναικών που γίνονται μαμάδες. Ενδεικτικά, το 2016 παρουσιάζονται περισσότερες γεννήσεις στις γυναίκες ηλικίας 30-34 ετών, συγκριτικά με τις γυναίκες ηλικίας 25-29 ετών. Κι όμως, 10 χρόνια πριν αυτό ίσχυε μόλις σε 23 νομούς της χώρας.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα πάντως η πλειοψηφία των γεννήσεων στις ηλικίες 30-34 ισχύει ήδη από το 2007, δηλαδή προ οικονομικής κρίσης.

Ένα ακόμα αποθαρρυντικό στοιχείο που έφερε στο φως το Εργαστήριο είναι, ότι πλέον σε κάθε Ελληνίδα αντιστοιχούν 1,4 παιδιά. Αυτό αποδεικνύει, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στο δείκτη γονιμότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η τάση απόκτησης του πρώτου παιδιού μετά τα 30, δεν αποτελεί ελληνικό χαρακτηριστικό, παρά ισχύει για τα περισσότερα και παλαιότερα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

Στον αντίποδα, στα νεώτερα κράτη-μέλη της Ε.Ε. η γονιμότητα στις γυναίκες ηλικίας 30-34 ετών εμφανίζεται παρόμοια με αυτή των γυναικών ηλικίας 25-29.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.