Ιτέα: Απίστευτη διασπορά του ιού στο Γυμνάσιο από καθηγήτρια αρνήτρια μάσκας – Ίδια στάση και από παιδίατρο

“Βράζει” από κρούσματα κορωνοϊού η Ιτέα εξαιτίας μιας καθηγήτριας- αρνήτριας μάσκας που διδάσκει στο Γυμνάσιο της Ιτέας, το οποίο σήμερα μετρά περισσότερα από 40.

«Μια φορά φορούσε, μια δεν φορούσε»

«Δεν φορούσε μάσκα, είχε θέμα με τον λαιμό έλεγε. Είχε θέμα με τον λαιμό για τις φωνητικές της χορδές. Θεωρήσαμε ότι ίσως είχε χαρτί γιατρού. Επίσης έβηχε, έλεγε ότι ήταν από το τσιγάρο.»

Μόλις διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό η εν λόγω εκπαιδευτικός, ολόκληρος ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και διαπιστώθηκε εκ των υστέρων πως η διασπορά στην μαθητική κοινότητα ήταν μεγάλη.

«Τουλάχιστον τα μισά παιδιά απ’ το Γυμνάσιο τα τρία τμήματα νοσούν. Επειδή είναι συγκρότημα και στεγάζεται και το Λύκειο, νοσούν και μαθητές του Λυκείου και ο Λυκειάρχης. Και ο γυμνασιάρχης είναι στο νοσοκομείο. Κι άλλοι 3-4 καθηγητές. Άμα βάλεις και τις οικογένειες μπορεί να είναι και παραπάνω. Δεν ξέρω. 40-50 κρούσματα είναι σίγουρα.»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εκπαιδευτικός έμπαινε στην τάξη χωρίς μάσκα, κάτι για το οποίο αρκετοί γονείς εξέφρασαν παράπονα στον γυμνασιάρχη.

«Είχα μιλήσει και με τον γυμνασιάρχη και μου είπε «εγώ της φώναζα να φοράει μάσκα. Όταν ερχόταν στο γραφείο φορούσε μάσκα. Τώρα από εκεί και πέρα» μου είπε.»

Αρνήτρια μάσκας και παιδίατρος

Όπως καταγγέλλουν γονείς στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη δασκάλα που δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας αλλά και μια παιδίατρος.

«Έχουμε και μια παιδίατρο η οποία κι αυτή είχε κρούσμα και ήταν αρνητική κατά της μάσκας. Στις 25 Φεβρουαρίου ήρθαν και πήραν το παιδί της παιδιάτρου. Πρώτη γυμνασίου το παιδί γιατί διαγνώστηκαν με κρούσμα. Επομένως δεν ήταν μόνο η καθηγήτρια. Ήταν τα 2-3 άτομα που ήταν κατά της μάσκας. Απαγορευτικό, πόσο μάλλον η ίδια η παιδίατρος.»

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διασπορά

Η μεγάλη διασπορά φαίνεται πως προκάλεσε και την παρέμβαση εισαγγελέα ωστόσο, στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φωκίδας δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία.

“Αυτή τη στιγμή, καταγγελία σε εμένα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε έχει φτάσει κάτι στα αυτιά μου. Εάν υπάρχει έγγραφη καταγγελία, φυσικά και θα κάνω ένορκη διοικητική εξέταση, και προκαταρκτική, και τελική” δήλωσε η Εύη Λαμπίδη, προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας

Δείτε το video με τις καταγγελίες