Κ. Πιερρακάκης στο TikTok: «Πάμε να δούμε σε απλά ελληνικά τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε»

Πιερρακάκης στο TikTok

Προσπάθησε να αποσαφηνίσει την ορολογία που σχετίζεται με την επαγγελματική εκπαίδευση.

Με έναν πιο προσιτό, στη νεολαία, τρόπο επέλεξε, να μιλήσει, για την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok προσπάθησε να αποσαφηνίσει την ορολογία που σχετίζεται με την επαγγελματική εκπαίδευση και να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για αυτή.

Στο βίντεο που ανάρτησε αναφέρει:

«Μερικές φορές δεν αρκεί να διαβάσει, κανείς ένα νόμο και επειδή αυτές τις μέρες συζητάμε στη Βουλή τη μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας, πάμε να δούμε σε απλά ελληνικά τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε:

Πρώτον, δημιουργούμε τα ΚΕΕΚ (Κέντα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), 60 campuses σε όλη τη χώρα, τα οποία θα στοχευθούν θεματικά, στις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Παράδειγμα: Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Και μόνο παγαίνοντας, κανείς, εκεί μπορεί να καταλάβει πως πρέπει να στοχευθεί, που πρέπει να εστιάσει. Το ίδιο θα συμβεί σε κάθε γωνιά της χώρας.

Δεύτερο, τα ΙΕΚ μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτησης και αποκτούν 130 νέους οδηγούς κατάρτισης, 130 νέες ειδικότητες, νέα επαγγέλματα, τα οποία είναι συμβατά με την εποχή μας.

Τρίτον, επενδύουμε 114 εκ. ευρώ στα Εργαστηριακά Κέντρα, για να αποκτήσουν νέο εξοπλισμό.

Η επαγγελματική εκπαίδευση, πρέπει να αποτελέσει για πολλούς, στη χώρα μας, πρώτη επιλογή.

Ξεκινάμε!».

@kyriakos_pierrakakis Ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. #epaggelmatiki #ekpaideusi #epal #nomosxedio #pierrakakis #ellada #politiki #education #paideia #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Κυριάκος Πιερρακάκης

Διαβάστε επίσης: 

Τριών Ιεραρχών 2024: Τι θα ισχύσει για μαθητές και εκπαιδευτικούς την Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Πότε είναι οι απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα το 2024

Πατρινό καρναβάλι 2024: Ξεκινάει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου