«Και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύμα bullying στο σχολείο του 14χρονου, οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα»

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης έγινε χθες στις 18:00 το απόγευμα η κηδεία του 14χρονου αυτόχειρα στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης. Όλοι τους με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι μιλούσαν για ένα παιδί που ποτέ δεν είχε ανοίξει την καρδιά του για να αποκαλύψει το δράμα που ζούσε.

Πολλά παιδιά έχουν πέσει θύμα bullying στο ίδιο σχολείο

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από γονείς που μιλούν για το bullying που έχουν δεχθεί τα παιδιά τους στο σχολείο που φοιτούσε και ο άτυχος μαθητής, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, «είναι πολλά τα περιστατικά, το παιδί μας χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει από τον λεκτικό εκφοβισμό που αντιμετωπίζει στο σχολείο από τους συμμαθητές της». «Ενημερώθηκαν οι καθηγητές αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από μία αποβολή», αποκάλυψε η ίδια στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τι δήλωσαν οι φίλοι του άτυχου 14χρονου

Στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησαν και φίλοι του 14χρονου, αποκαλύπτοντας ότι δεχόταν απειλές, είχε υποστεί ξυλοδαρμούς και φοβόταν να μιλήσει. «Τον έβριζαν πολύ άσχημα, τον προσέβαλλαν και δεν ήξερε πως να αντιδράσει», λέει φίλος του αδελφού του και εξηγεί ότι τα παιδιά που τον απειλούσαν ήταν παιδιά από την τάξη του που τον κορόιδευαν, τον χτυπούσαν και του ασκούσαν βία. Περιέγραψε μάλιστα και έναν τσακωμό που έγινε σε κάποια πλατεία της περιοχής.

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Την ίδια ώρα, η Aστυνομία σαρώνει τα προφίλ του 14χρονου στα social media, ενώ έχει ήδη πρόσβαση στα μηνύματα που αντάλλαξε και στις κλήσεις που δέχθηκε και έκανε τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια πίσω από την αυτοκτονία του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σύνθετη και δύσκολη, επειδή εμπλέκονται ανήλικοι και πρέπει να στοιχειοθετηθεί με μεγάλη ακρίβεια για τις πράξεις έχουν διαπραχθεί σε βάρος του 14χρονου και από ποιους, ώστε να συσταθεί κατηγορητήριο.

Από την πρώτη εικόνα που έχουν οι Αρχές μέχρι στιγμής, δεν έχει προηγηθεί επίσημη καταγγελία στις Αρχές για την περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού και έτσι πρέπει να διερευνηθεί αν οι γονείς είχαν εικόνα και ειδικά αν στο Σχολείο του υπήρχε σχετική γνώση και αμέλεια που σε μία τέτοια περίπτωση θα προκαλούσε και την αντίστοιχη απόδοση ευθυνών. Το σύνολο των συμπερασμάτων και στοιχείων τα οποία συγκεντρώσουν στην σχετική δικογραφία οι Αρχές, θα περιέλθει σε γνώση του Εισαγγελέα για να κριθεί εάν και σε ποιους θα ασκηθούν διώξεις με ποια κατηγορία και σε τι βαθμό.