Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας Φίλιππος στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Χιόνια αναμένονται σήμερα στα ορεινά της Αττικής και από το βράδυ και στα ημιορεινά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα και το ίδιο θα συμβεί και για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου.

ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10/3, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Το άρθρο διαρκώς θα ανανεώνεται

Αττική

Συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

4. Στον Δήμο Ηλιούπολης (Κεντρικός Τομέας) θα είναι κλειστά:

  • Τα Νηπιαγωγεία: 5Ο , 8Ο , 9Ο , 12Ο , 14Ο , 16Ο , 18Ο , 21Ο , 23Ο
  • Τα Δημοτικά: 3Ο Δ. – 5Ο Δ. – 8Ο Δ. – 12Ο Δ. – 17Ο Δ. – 20Ο Δ.
  • Τα Γυμνάσια:1Ο Γ. & 2Ο Γ.
  • Τα Λύκεια:1Ο Λ. & 3Ο Λ.

5. Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας:

  • 4ο Δημοτικό
  • 9ο Δημοτικό
  • Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέας

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Δήμος Κοζάνης

Στον Δήμο Κοζάνης, με απόφαση του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επίσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων, Εσπερινών ΕΠΑΛ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022. Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:
Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
B) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου
Οι παιδικοί σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Κοινότητες Κυριακίου και Αγίας Τριάδας θα είναι κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές αυτές.

Χαλκίδα

Με απόφαση της Δημάρχου Έλενας Βάκα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εύβοια

Τη διακοπή μαθημάτων, για την Πέμπτη 10/3/2022 και την Παρασκευή 11/3/2022 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια ), λόγω των καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς.

Δήμο Γορτυνίας

Για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 τα σχολεία στο δήμο Γορτυνίας, λόγω της κακοκαιρίας και της επικινδυνότητας, όσον αφορά την πρόσβαση και την παραμονή των παιδιών στους σχολικούς χώρους. Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος ο δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης. Η διακοπή ισχύει για την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα στην Αρκαδία απ’ την κακοκαιρία.

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Φλώρινας και Αμυνταίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου αυριο Πέμπτη 10 Μαρτίου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, με απόφαση του δημάρχου Ι. Σταθά,  κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες).

Δήμος Ελασσόνας

Για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Ελασσόνας θα λειτουργήσουν ως εξής:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε:
Βερδικούσια
Καρυά
Κρανέα
Λιβάδι
Λουτρό

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ.

Οι παιδικοί σταθμοί στην Ελασσόνα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δ. Τεμπών

Στον Δ.Τεμπών θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου (για δεύτερη ημέρα) τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Αιγάνης και Αμπελακίων και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα ανωτέρω χωριά.

Ποια σχολεία θα ξεκινήσουν αργότερα μαθήματα

Καστοριά

Στις 9:15 θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στις 9:15 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς την Πέμπτη 10  και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022,απόφαση Δημάρχου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Δ. Πρεσπών

Στον Δήμο Πρεσπών τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9:15.

Φάρσαλα

Στα Φάρσαλα, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επαρχίας, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10 το πρωί, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που αναμένεται να επικρατήσουν σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Εξαιρούνται τα σχολεία στις Τοπικές Κοινότητες Διλόφου και Ναρθακίου, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται αλλαγές στα self test των μαθητών – Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στα σχολεία μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Φρίκη: Μπαμπάς σκότωσε το επτά ημερών νεογέννητο μωράκι του γιατί…ήθελε αγόρι

Σάλος με την οικιακή βοηθό που φωτογράφιζε γυμνά τα παιδιά της οικογένειας – Οι “δικαιολογίες” της