Κακοκαιρία “Μήδεια”: Αυτά τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη 16/2 – Μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο ανά την επικράτεια, εξ αιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ωστόσο η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματήσει.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης

Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

To άρθρο ανανεώνεται διαρκώς

Αυτά είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, κλειστές θα παραμείνουν την Τρίτη, οι σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία- Δημοτικά Σχολεία όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια – Λύκεια σε όλη την Επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Κέρκυρα και τους Παξούς και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία την Τρίτη (16.02.2021) και την Τετάρτη (17.02.2021) με νέα απόφαση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, παρατείνεται και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Θέρμης, έπειτα από σχετική απόφαση την οποία εξέδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Αντιθέτως, με απόφαση του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου από αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού,  αύριο Τρίτη 16/02/2021, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Α’ θμιας, Β’ θμιας, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) του Δήμου Λεβαδέων να παραμείνουν κλειστά.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Τετάρτη και στις τέσσερις Περιφερειακές Eνότητες της Κρήτης και η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Στον Δήμο Λάρισας την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά θα είναι και Τρίτη όλα τα σχολεία στον Δήμο Βόλου μετά από απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, αφού οι καιρικές συνθήκες λόγω του χιονιά και του παγετού είναι πολύ δύσκολες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους διδάσκοντες σε όλο τον μητροπολιτικό Βόλο.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία στα νησιά των Σποράδων, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται για περισσότερες από 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζημιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται να επικρατήσουν αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις . αποφασίζουμε την διακοπή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων (παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων , δημοτικών , γυμνασίων , λυκείων) της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Πρεσπών, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου λόγω της κακοκαιρίας, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας, Β. Γιαννόπουλου.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σα ενημερώνει ότι -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού- θα ανασταλεί η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και ειδικότερα των Δήμων ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ, ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΓΙΑΣ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ και ΤΥΡΝΑΒΟΥ, την Τρίτη 16-02-2021.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Σπάρτης «λόγω των δυσμενών καιρικών φαινόμενων καθώς και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στους σχολικούς χώρους», σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Πέτρου Δούκα.

Εξαιτίας του χιονιού και του ολικού παγετού που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αύριο (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021) θα παραμείνουν κλειστά.

Ύστερα από συνεννόηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αποφασίστηκε η διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο νησί.  Πιο συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 15/2 έως και την Τετάρτη 17/2 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες).

Την Τρίτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρο τον δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μουζακίου, τέλος, ανακοίνωσε πως, λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Κλειστές θα μείνουν και την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία σε Άργος, Τρίπολη, Κόρινθο, Βόρεια Κυνουρία, Γορτυνία, Ευρώτα, Μονεμβασιά, Ελαφόνησο, Σικυώνα, Ξυλόκαστρο/Ευρωστίνη, Βέλο – Βόχα, Λουτράκι – Άγιοι Θεόδωροι – Περαχώρα.

Από το Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας ανακοινώθηκε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες), αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Αύριο Τρίτη, 16/02/2021 όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού.

Κορινθία: Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Κορινθίων, Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας και Νεμέας, ενώ στο δήμο Σικυωνίων δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των δημοτικών ενοτήτων, Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού.

– Αργολίδα: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.

– Λακωνία: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους, Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

Αττική: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Ειδικά Σχολεία στις 16 και στις 17 Φεβρουαρίου

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων).