«Κανόνες για να βγεις ραντεβού με την κόρη μου»: Ο μπαμπάς για τον οποίον μιλάει όλο το ίντερνετ

Πολλές φορές έχουμε δει αυτή την εικόνα που κυκλοφορεί και τιτλοφορείται «Κανόνες για να βγεις ραντεβού με την κόρη μου», οι οποίοι στην πραγματικότητα αποτελούν μία λίστα που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει το επίδοξο αγόρι που επιδιώκει να προσεγγίσει ένα κορίτσι:

  1. Βρες δουλειά.
  2. Πάρε απόφαση ότι δεν θα σε συμπαθήσω ποτέ.
  3. Θα με βρίσκεις πάντα μπροστά σου.
  4. Βρες δικηγόρο…

Πρόκειται για μια εικόνα τουλάχιστον ενοχλητική και σίγουρα μισογυνιστική.

Ωστόσο, μηνύματα όπως τα παραπάνω εμφανίζονται τυπωμένα σε μπλουζάκια, τα οποία πολλοί μπαμπάδες φορούν με καμάρι. Ένας νέος μπαμπάς, όμως, ο J. Warren Welch, ο οποίος βαρέθηκε το στερεότυπο του «μπαμπούλα» που πασχίζει να προστατεύσει την «ιδιοκτησία» του (δηλαδή τις κόρες του), αποφάσισε να αλλάξει λίγο τους παραπάνω κανόνες, και έτσι η δική του εκδοχή, όπως τη δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook, έχει ως εξής:

Κανόνες για να βγεις ραντεβού με τις κόρες μου

Θα χρειαστεί να τους ζητήσεις να σου πουν ποιοι είναι κανόνες.

Γιατί δεν μεγαλώνω τα κορίτσια μου έτσι ώστε να γίνουν γυναίκες που θα χρειάζονται τον μπαμπά τους να φέρεται ως τρομακτικός, κτητικός αγρίκος, προκειμένου να τους φέρεται κάποιος με σεβασμό.

Θα τις σέβεσαι. Και αν δεν τις σέβεσαι, σου υπόσχομαι ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα σε βάλει στη θέση σου.

Καλή τύχη, φίλε μου.

Όπως ο ίδιος λέει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Parents, «Ήμουν φεμινιστής πριν αποκτήσω κόρες, αλλά χρειάστηκε να με ευλογήσει ο Θεός με αυτές για να καταλάβω πόσο υπέροχα πλάσματα είναι οι νέες γυναίκες. Στην πορεία κατάλαβα ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για εκείνες είναι να μην προσπαθήσω να τις βάλω σε καλούπι».

Τι λέτε, μπαμπάδες; Μήπως πρέπει να τυπώσουμε τους κανόνες του κ. Welch στα νέα σας μπλουζάκια;

Πηγή: scarymommy.com