Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο covid για ηλικιωμενους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός πώς το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τα παιδιατρικά νοσοκομεία να αποτελέσουν εμβολιαστικά κέντρα για ηλικιωμένους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση πρόκειται για “επικίνδυνη απόφαση” καθώς το Σάββατο  είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» 200 εμβολιασμοί ηλικιωμένων 85 ετών και άνω.

Το εμβολιαστικό κέντρο διαθέτει τέσσερις εμβολιαστικές μονάδες κι αναμένεται να το επισκεφθούν μαζί με τους συνοδούς περίπου 400 άτομα.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως οι ηλικιωμένοι είναι φορείς σε πολυανθεκτικά μικρόβια, που είναι επικίνδυνα για τα νοσηλευόμενα παιδιά, ενώ το εμβολιαστικό κέντρο είναι μόνο για τους εργαζόμενους και είναι ακατάλληλος χώρος για τους ηλικιωμένους, καθώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

«Το εμβολιαστικό κέντρο είναι στελεχωμένο από παιδιάτρους και όχι από γιατρούς ειδικοτήτων που επιβάλλει το πρωτόκολλο για να αντιμετωπίσουν ενήλικα άτομα. Τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα παιδιατρικά Νοσοκομεία και γενικότερα για όλα τα νοσοκομεία» αναφέρει η Ομοσπονδία.