Η μαμά ταξίδεψε χιλιόμετρα για να τα γεννήσει, ο μπαμπάς εύχεται να μην μείνει τυφλός για να τα δει…

«Μια νέα ζωή φέρνει μαζί της τη χαρά, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Τα πρώτα μωρά του 2021 είναι εδώ και μας θυμίζουν ότι, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκαν, η ζωή παίρνει πάντα το πάνω χέρι».

Σε μία άκρως συγκινητική και γλυκιά ανάρτηση οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, υποδέχονται τα πρώτα μωράκια του 2021 στις χώρες όπου γεννήθηκαν σε νοσοκομεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ξεκινώντας το φωτογραφικό οδοιπορικό τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν από την Υεμένη. Εκεί τα πρώτα μωρά της νέας χρονιάς είναι δίδυμα (κεντρική φωτογραφία)

«Όχι ένα αλλά δύο μωρά είδαν πρώτα, σχεδόν ταυτόχρονα, το φως της ζωής στην Υεμένη. Τα δίδυμα αγοράκια Ayman και Ayham γεννήθηκαν λίγο πριν τις 10.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς στην πόλη Ταίζ. Η μητέρα τους είχε ταξιδέψει δύο ώρες για να φτάσει στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εύχεται τα αγόρια της να μεγαλώσουν καλά και να έχουν υγεία. Ο πατέρας τους που έχει προβλήματα όρασης, εύχεται να διατηρήσει την όρασή του, ώστε να τα δει να μεγαλώνουν», γράφουν οι ΓΧΣ.

Διαβάστε επίσης: Οι εικόνες της χρονιάς: Το 2020 μέσα από το φακό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Επόμενος σταθμός ο Λίβανος, όπου εκεί ο πρώτος μικρούλης είναι ο Ιμπραήμ. Ήρθε στη ζωή στη Βηρυττό, την πόλη που βλέπει τους τομείς της οικονομίας και της υγείας να πλήττονται μετά την πρόσφατη έκρηξη.

«Ευχή όλων είναι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία και ασφάλεια όχι μόνο στον Ιμπραήμ και την οικογένειά του αλλά και όλους τους ανθρώπους του Λιβάνου», αναφέρουν οι Γιατροί.

Στη συνέχεια, το Αφγανιστάν υποδέχθηκε το πρώτο μωρό του για φέτος και είναι ένα κοριτσάκι, στην πόλη Χοστ.

Γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, ζυγίζει μόλις 2 κιλά και έφερε στην οικογένειά της την ελπίδα για μια χρονιά με ασφάλεια.

Τέλος, στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Πεσαβάρ στο Πακιστάν είχε πέσει πολλή δουλειά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

«Η Kalsoom, είναι ένα από τα πρώτα μωρά που γεννήθηκαν και η μητέρα της της έδωσε το όνομα της μαίας που την έφερε στη ζωή. Ξέρει πόσο σημαντικό είναι το έργο του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα της και θα ήθελε και η κόρη της όταν μεγαλώσει να γίνει και η ίδια νοσηλεύτρια», σημειώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Πηγή και φωτογραφίες: Γιατροί Χωρίς Σύνορα / MSF Greece