Κέικ σοκολάτας με μπανάνα

Τα κέικ είναι σήμα κατατεθέν των μαμαδίστικων γλυκών και εμείς ψάχνουμε διαρκώς για να βρούμε συνταγές για να εμπλουτίσουμε τη γεύση αλλά και το περιεχόμενό τους. Σήμερα η μπανάνα «συνδυάζεται» με τη σοκολάτα σε ένα αποτέλεσμα σκέτη απόλαυση!

Υλικά:

1 σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ.
150γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
4 αυγά
100γρ. ζάχαρη
50γρ. αλεύρι (+λίγο για το σκεύος)
2 μπανάνες


Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.Σε ένα γυάλινο μπολ, κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί).Κόψτε το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) σε κομμάτια, προσθέστε το στη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Προσθέστε σταδιακά τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάστε το μισό μίγμα σε στρογγυλή φόρμα (μεσαίας διάστασης 20εκ.) ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήστε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες, σχηματίστε μια στρώση στο γλυκό, προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και ψήστε για ακόμα 25 λεπτά. Ψήνοντας το μισό μίγμα για 5 λεπτά, δημιουργείται μια κρούστα που συγκρατεί τις μπανάνες. Αν προσθέσετε τις μπανάνες σε μίγμα που δεν έχει ψηθεί, είναι πιθανό να βυθιστούν.