Κεραμέως: Εντός της επόμενης εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να βρίσκονται στα σχολεία

“Οι εκπαιδευτικοί ενδέχεται να κληθούν εντός της επόμενης εβδομάδας να μεταβούν στις σχολικές μονάδες για την προετοιμασία της επαναλειτουργίας” δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Εκ περιτροπής διαλείμματα

«Θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα, ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί να γίνεται καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μετά το τέλος τους, σημείωσε η κ. Κεραμέως.

“Μιλάμε για ένα μήνα μάθημα και αυτός ο μήνας είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που χρειάζονται τα παιδιά για την εξέλιξή τους»

Ακόμη, η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται. Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την κρίση των ειδικών και σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων. Απαντώντας στην κριτική ότι τα σχολεία θα ανοίξουν για λίγες ημέρες, δήλωσε: «Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πιο έντονη, θα προχωρά πολύ πιο γρήγορα. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα μήνα μάθημα και αυτός ο μήνας είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που χρειάζονται τα παιδιά για την εξέλιξή τους».