Κεραμέως: Γιατί απορρίφθηκε να επαναληφθεί η σχολική χρονιά – Θα εμβολιαστούν οι μαθητές τον Σεπτέμβριο;

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στη δια ζώσης διδασκαλία ξεκίνησε καθώς από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαίου τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τοποθετήθηκε για μια σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων όπως τα κρούσματα στα σχολεία, η παράταση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, η απόφαση να μην επαναληφθεί η χρονιά αλλά και για το αν θα δοθεί πράσινο φως για τον εμβολιασμό έναντι της COVID 19 των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Για τα κρούσματα στα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι «Τα κρούσματα τις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων μας κρατήθηκαν πολύ χαμηλά, με μόλις 1,5% των τμημάτων και 2,6% των σχολείων να αναστέλλουν τη λειτουργία τους».

Γιατί απορρίφθηκε η επανάληψη της σχολικής χρονιάς

“Η διαφορά με την περσινή χρονιά είναι ότι φέτος η τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκε οριζόντια σε όλη την Ελλάδα, και η ύλη έχει προχωρήσει κανονικά παρά τις αναμφίβολες δυσκολίες και προκλήσεις του εγχειρήματος. Σε χώρες του εξωτερικού όπου συζητήθηκε η επανάληψη της σχολικής χρονιάς, υπήρξε ως επί το πλείστον αδυναμία κεντρικής καθολικής εφαρμογής σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.” απάντησε η υπουργός, εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε η λύση της παράτασης της σχολικής χρονιάς αντί για την επανάληψή της.

Για το ενδεχόμενο  από τη νέα σχολική χρονιά να εμβολιαστούν οι μαθητές  Γυμνασίου – Λυκείου για ασφαλή λειτουργία των σχολείων

“Διενεργούνται κλινικές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά και θα αναμένουμε τις σχετικές συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.” απάντησε η υπουργός.