Κεραμέως: “Η ΔΟΕ είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το κλείσιμο των Δημοτικών – Η τηλεκπαίδευση θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα”

Στον απόηχο των επίσημων ανακοινώσεων για το κλείσιμο των Δημοτικών, των Νηπιαγωγείων και των Βρεφονηπιακών/Παιδικών Σταθμών, η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Infokids.gr, ερωτηθείσα για την σημερινή δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ, κ. Θανάση Κικινή ότι η ομοσπονδία δεν είχε καμία ενημέρωση για την απόφαση κλεισίματος των σχολείων της Πρωτοβάθμιας απάντησε ότι “Η ΔΟΕ είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το κλείσιμο των Δημοτικών.”

Σε ερώτησή μας για το τι θα γίνει με όσα παιδιά δεν πρόλαβαν να πάρουν τα δεύτερα τεύχη των βιβλίων της Γλώσσας και των Μαθηματικών από τα σχολεία ώστε να τα έχουν τώρα που ξεκινούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα η κυρία Κεραμέως δήλωσε στο Infokids.gr ότι “Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ήτοι 2 εβδομάδες. Από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί ξεκινούν τα μαθήματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2 ενώ από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση διάρκειας 30 λεπτών και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων. Η τηλεκπαίδευση δεν είχε εφαρμοστεί καθολικά τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή τη φορά  ξεκινά καθολικά και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά”.