Κεραμέως: «Με λένε συντηρητική, αλλά έχω ψηφίσει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια»

Κεραμέως: «Με λένε συντηρητική, αλλά έχω ψηφίσει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή του ΜEGA “Μεγάλη Εικόνα” όπου μιλήσει για μια σειρά θεμάτων που άπτονται τόσο της εκπαιδευτικής επικαιρότητας όσο και της κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων πήρε θέση για τις χρόνιες παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα, το κόστος της παιδείας για τις οικογένειες, η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τη δύσκολη πραγματικότητα των αναπληρωτών, τα χιλιάδες κενά ενώ παράλληλα παρέθεσε το όραμά της για το σύγχρονο σχολείο.

Πώς είναι η μαμά Νίκη Κεραμέως;

H εορτάζουσα Νίκη Κεραμέως ποζάρει αγκαλιά με τους γιους της!

Παράλληλα αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές της καθημερινότητάς της ως εργαζόμενης μαμάς δυο μικρών παιδιών.

Στην προσωπική μου ζωή είμαι όπως όλοι οι σκληρά εργαζόμενοι γονείς που πασχίζουν να βρουν άκρη και  να συνδυάζουν όλα. Κάθε μέρα γύρω στις 5-6 το απόγευμα χτυπάει το τηλέφωνό μου. Και είναι ο μεγάλος μου γιος ο Λουκάς.

Και μου λέει θα μας προλάβεις απόψε; Είναι αυτό που μου λέει κάθε μέρα. Η επόμενη φράση του είναι μπορείς να κάνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς; Και προσθέτει: σούπερ γρήγορα;” είπε η υπουργός.

Τους προλαβαίνω. Προσπαθώ να γυρνάω να τους βάζω για ύπνο και να δουλεύω στη συνέχεια εφόσον χρειάζεται μετά από το σπίτι” τόνισε η κ. Κεραμέως.

Ήταν καλή μαθήτρια;

Η υπουργός ρωτήθηκε επίσης αν όταν ήταν μαθήτρια έκανε κοπάνες. Η απάντηση ήταν αρνητική όμως αποκάλυψε πως έκανε πολλές… αταξίες.

“Σας φαίνομαι ως κάποιος που θα είχε κάνει κοπάνα; Δεν έχω κάνει. Αλλά έχω κάνει πολλές αταξίες. Στο Δημοτικό, εκεί που παραθερίζαμε με τους γονείς μου ένα καλοκαίρι, το σκάσαμε μια παρέα μέσα στη νύχτα, πήραμε ποδήλατα κι αρχίσαμε να κάνουμε κρυφά βόλτα. Τελείωσε λίγο άδοξα, αφού κατέληξα στο νοσοκομείο με ράμματα. Τέτοια έχω κάνει πολλά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΓιΑ την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως η κοινωνία απαιτεί πλέον αλλαγές και ότι η χώρα μας ήταν από τις ελάχιστες που δεν έκανε αξιολόγηση. «Υπήρχε πάρα πολλή παραπληροφόρηση από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σχέση με την αξιολόγηση των σχολείων. Στο 99,5% των σχολείων μας πλέον, οριζόντια, υπάρχει αξιολόγηση», δήλωσε και τόνισε πως ο μηχανισμός της αξιολόγησης είναι καθαρά βελτιωτικός.

Τι απαντά σε όσους την κατηγορούν ότι είναι συντηρητική;

Επειδή κατά καιρούς της ασκείται έντονη κριτική για τις θέσεις της και πολλοί την χαρακτηρίζουν ως “συντηρητική” έδωσε τις δικές της απαντήσεις στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «Με λένε συντηρητική, αλλά δεν ξέρω πόσο συντηρητικό είναι το γεγονός ότι έχω ψηφίσει υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Πίστευα πολύ σε αυτό και ήθελα να έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Αν είσαι στην πολιτική και κάνεις και δυο και τρεις σκέψεις προτού ψηφίσεις κάτι, και τα ζυγίζεις όλα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης. Το κομμάτι των δικαιωμάτων το υπερασπίζομαι».

«Θα προστρέξω να εμβολιάσω τον γιο μου που είναι 5 ετών»

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών (σ.σ.η πλατφόρμα άνοιξε προχθές) η υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Θα προστρέξω να εμβολιάσω τον γιο μου που είναι 5 ετών».

Διαβάστε επίσης:

Στις γιορτές τα παιδιά διασκεδάζουν στο χριστουγεννιάτικο Camp του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Αυτοκτόνησε 12χρονος μετά από ομοφοβικό bullying – Του έλεγαν ότι θα πάει στην Κόλαση επειδή είναι γκέι

Συγκλονίζει η τραγωδία στο Καματερό: Ο μεγαλύτερος αδελφός έσωσε το 2χρονο κοριτσάκι

Αγαπημένη μου φίλη, μαζί σου είμαι πιο πλήρης, με κάνεις καλύτερη μαμά