Κεραμέως: Με μάσκες εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία

Ομοφώνως αποφασίστηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,  η κ. Κεραμέως επεσήμανε, ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους δήμους, και άλλα μέτρα θα παρθούν για να είναι ασφαλείς όλοι.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι η ακριβής ηλικία για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το Υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Παιδείας: Αυτές είναι οι πρώτες αποφάσεις αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ακόμη σημείωσε, ότι θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κυρία Κεραμέως.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης, αν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: Καθηγητής Αθ. Τσακρής: “Η χρήση μάσκας είναι κάτι που μπορούν να μάθουν τα παιδιά”