Κεραμέως: “Προτεραιότητα να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά” – Τέλος στο 50+1;

Κεραμέως: "Προτεραιότητα να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά" - Τέλος στο 50+1;

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η κα Κεραμέως απέρριψε εκ νέου τα σενάρια περί κλεισίματος των σχολείων, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι όλα τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Έρχεται το τέλος για το 50+1 για να κλείσει μια τάξη;

Επί ποδός για τα κρούσματα στα παιδιά - Καταργείται το μέτρο 50+1 για το κλείσιμο μιας τάξης;

Η κυβέρνηση είναι κάθετη για τη λειτουργία των σχολείων, δηλαδή δε θέλει ούτε να τα κλείσει ούτε να επιστρέψει το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης. Αυτό που εξετάζεται είναι η αλλαγή των πρωτοκόλλων λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή ένα τμήμα κλείνει εφόσον νοσεί το 50%+1 της τάξης και εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής.

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα για την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων όμως πηγές του Υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισαν στo Infokids.gr πως ακόμη τηρείται στάση αναμονής και δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για αλλαγή στα πρωτόκολλα.

Τονίζεται ότι η διασπορά στα σχολεία κρατήθηκε χάρη στο αυξημένο testing σε χαμηλά επίπεδα και η τήρηση των μέτρων από πλευράς μαθητών και εκπαιδευτικών είναι υποδειγματική. Αν και εφόσον κριθεί επιδημιολογικά απαραίτητο θα επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο σχολείων και τμημάτων κατόπιν υποδείξεων των ειδικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  προς ώρας αποκλείεται και το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών διακοπών και οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Μαγιορκίνης: «Δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση. Έχουμε εμβόλια»

Ότι η δια ζώσης εκπαίδευση θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές, επιβεβαίωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως η τηλεκπαίδευση είναι «σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή».

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤδεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία και να πάμε «σε μειωμένης ποιότητας εκπαίδευση», ωστόσο τόνισε πως υπό συζήτηση είναι το θέμα των σχολικών εκδρομών.

«Δεν έχουμε λόγο να περάσουμε σε μειωμένης ποιότητας εκπαίδευσης, όπως η τηλεκπαίδευση. Έχουμε τα εμβόλια και το testing. Η τηλεκπαίδευση είναι σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ακόμη, πως δεν γίνεται συζήτηση για αλλαγή στα πρωτόκολλα που ισχύουν έως τώρα στα σχολεία.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε o καθηγητής Κωνσταντίνος Κεραμεύς, πατέρας της Νίκης Κεραμέως – Συγκινεί το αντίο της

Μεταξουργείο: Φωτιά σε μονοκατοικία – Σε σοβαρή κατάσταση 5χρονη και 11χρονος με αναπνευστικά εγκαύματα

Αξίζει να ακούσουμε ΟΛΟΙ τα λόγια αυτού του παιδιάτρου για την υγεία των παιδιών μας