Κερδίστε το Dyslexia Box του Ειδικού Παιδαγωγού και συγγραφέα Φώτη Παπαναστασίου, από τις εκδόσεις Πεδίο

Ο κορυφαίος Ειδικός Παιδαγωγός και Συγγραφέας Φώτης Παπαναστασίου ανέκαθεν μας εντυπωσίαζε με τις πρωτοποριακές του μεθόδους, τις γνώσεις, αλλά και την αγάπη του για το επάγγελμά του που τον οδήγησε στη συγγραφή δύο σπουδαίων βιβλίων-οδηγών για παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες: Τα Best Sellers “Μαθησιακές Ευκολίες” & “ΔΕΠΥράζει”.

Αυτή τη φορά, όμως, ο κ. Παπαναστασίου πήγε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας το νέο του Book Project “Dyslexia Box” σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ. Ο λόγος για ένα πραγματικά εντυπωσιακό και οπωδήποτε ευχάριστο στη χρήση εργαλείο για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζουν ή όχι κάποια δυσκολία, το οποίο υπόσχεται να τα βοηθήσει να αριστεύσουν τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό τους λόγου.

Σκοπός του Dyslexia Box

Σκοπός του Dyslexia Box είναι να βοηθήσει τους μαθητές με Δυσλεξία να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία, να αναπτύξουν πλήρως τη φωνολογική επίγνωση και να κατακτήσουν επαρκώς την αναγνωστική ικανότητα και τη γραφή.

Σε ποια παιδιά απευθύνεται;

Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά με Δυσλεξία, αλλά σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των τάξεων του Δημοτικού. Υποστηρίζει ουσιαστικά την ομαλή μετάβαση του παιδιού από τον προφορικό λόγο στον γραπτό λόγο.

Ποιους αφορά;

Το Dyslexia Box είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς θεραπευτές, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την ανάγνωση και τη γραφή.

Πού στηρίζεται η παρέμβασή του;

Η παρέμβαση του Dyslexia Box στηρίζεται στην πολυαισθητηριακή προσέγγιση και στη θεωρία πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα εάν συμμετέχουν ενεργά και μέσω της διαφοροποιημένης κι εξατομικευμένης διδασκαλίας.

Επιστημονική Τεκμηρίωση

Η δημιουργία του Dyslexia Box στηρίχθηκε σε πλήθος σύγχρονων ερευνών για την ανάπτυξη της αναγνωστικής δεξιότητας και τη διερεύνηση του ρόλου της φωνολογικής ενημερότητας στην κατάκτησή της.

Περιγραφή

Αποτελείται από 238 κάρτες, 5 πιόνια, 1 βοηθό ανάγνωσης και το εγχειρίδιο με τις οδηγίες των ασκήσεων. Πιο συγκεκριμένα:

 • 45 κάρτες με κόκκινη ένδειξη που περιέχουν εικόνες δισύλλαβων λέξεων
 • 45 κάρτες με μπλε ένδειξη που περιέχουν εικόνες τρισύλλαβων λέξεων
 • 45 κάρτες με κίτρινη ένδειξη που περιέχουν εικόνες πολυσύλλαβων λέξεων
 • 24 πράσινες κάρτες με τα γράμματα της αλφαβήτου
 • 28 αριθμημένες κάρτες με μωβ ένδειξη που περιέχουν λίστες ανάγνωσης
 • 6 κάρτες με ροζ ένδειξη που περιέχουν λέξεις κατατετμημένες σε φωνήματα
 • 35 αριθμημένες κάρτες με μαύρη ένδειξη που περιέχουν λέξεις και προτάσεις για την πρώτη ανάγνωση
 • 6 κάρτες με πορτοκαλί ένδειξη που περιέχουν ζευγάρια λέξεων για την αναγνώριση ομοιοκαταληξίας
 • 4 κάρτες με καφέ ένδειξη που περιέχουν λέξεις για παραγωγή ομοιοκαταληξίας
 • 5 πιόνια
 • 1 βοηθό ανάγνωσης
 • Εγχειρίδιο ασκήσεων

Το δώρο του διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε το Dyslexia Box του Ειδικού Παιδαγωγού και συγγραφέα Φώτη Παπαναστασίου, από τις εκδόσεις Πεδίο.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email). Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 14.00 μ.μ.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

 • Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε το Dyslexia Box του Ειδικού Παιδαγωγού και συγγραφέα Φώτη Παπαναστασίου, από τις εκδόσεις Πεδίο.
 • Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, την 23η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί από τo infokids.gr ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
 • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
 • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
 • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.
 • Σας ενημερώνουμε ότι όσοι λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό αυτόματα συμφωνείτε στην παραχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην IOVEL  ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ αριθμός 679/2016, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντικές αποστολές newsletter για ενημέρωση (αρθογραφία) καθώς και διαγωνισμούς. Η IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ δεν θα δώσει ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εντός και εκτός ΕΕ (ακόμα και πελάτες της), η χρήση τους θα γίνεται πάντα και μόνο με διαχειριστή την IOVELΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) Σας δίνεται πάντα η δυνατότητα να διαγράψετε τα στοιχεία σας από την λίστα συνδρομητών και να μην ενοχληθείται ξανά. Ανα πάσα στιγμή μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας. Εαν δεχθείτε θα στοιχεία σας θα είναι προστατευμένα στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (Infokids.gr ) για τα επόμενα 5 έτη εκτός και αν αποφασίσετε την διαγραφή των στοιχείων σας!
 • Σε περίπτωση που είστε νικητής του διαγωνισμού συμφωνείτε να δοθούν τα προσωπικά σας δεδομένα (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην δωροθέτρια εταιρία ώστε να γίνει η απαραίτητη επικοινωνία για την παραλαβή του δώρου. 
 • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
 • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
 • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.