Kids SunDay: Ραντεβού στο The HUB Events για παιδικό θέατρο, εργαστήρια και δημιουργικό παιχνίδι για καλό σκοπό (26/1)

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 12:00 – 15:00, το Bobos Arts Festival σε συνεργασία με την Μέριμνα, διοργανώνουν στο The HUB Events μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα παιδιά.

Με αφορμή τις Αλκυονίδες ημέρες και την ελπιδοφόρο δράση της Μέριμνας, η οποία στηρίζειπαιδιά που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας ή απώλειας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μιαπρωτότυπη παιδική παράσταση για την όπερα και μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίωνεμπνευσμένων από το μύθο της Αλκυόνης, ο οποίος πέρα από το καιρικό – ημερολογιακόφαινόμενο, τονίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία, όπως αυτήν που φέρνει ένας ζεστός ήλιοςμέσα στο χειμώνα!

Το πρόγραμμα των δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

12.00-13.00 | Θεατρική παράσταση «Τι τρέχει με την όπερα;» 

Μια ιδιαίτερη παράσταση με θέμα την όπερα από το φωνητικό σύνολο 8tetto, η οποία δίνει τηδυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου. Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης; Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιάσε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μιαχιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στηνοποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστώνσυνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

13.00-15.00 | Δημιουργικά εργαστήρια & παιχνίδια

Μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων εμπνευσμένων από τις Αλκυονίδες ημέρες, στα οποία ταπαιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες κατασκευές. Μεγάλα συνεργατικά κολάζ,ήλιοι, ουράνια τόξα και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία, με πολύ χρώμα και αστείρευτη φαντασία.Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια σειρά διασκεδαστικών κινητικών παιχνιδιών.

Σχεδιασμός & υλοποίηση δράσεων: Ομάδα Πολιτισμού Πeripatos

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του έργου της Μέριμνας.

Τι είναι η Μέριμνα;

Το 2020 αποτελεί ορόσημο για την λειτουργία της Μέριμνας καθώς σηματοδοτεί τα 25 χρόνιακοινωνικής προσφοράς. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μέριμνα” ιδρύθηκε από 91 πανεπιστημιακούς, διευθυντές παιδιατρικών τμημάτων κι επιστήμονες ψυχικής υγείας με στόχοτην δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών:

 από το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης στο παιδί που πενθεί τηναπώλεια αγαπημένου προσώπου, και

 από την Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Επιπλέον στόχοι της Μέριμνας είναι ηMεξειδικευμένη κατάρτισηMεπαγγελματιών ψυχικής υγείαςκαι εκπαιδευτικών, η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην παιδιατρική ανακουφιστικήφροντίδα καθώς και η έρευναMκαι ευαισθητοποίησηMτης ελληνικής κοινωνίας.

H λειτουργία της Μέριμνας εξαρτάται αποκλειστικά από δωρεές πολιτών, εταιρειών καιιδρυμάτων, καθώς και από το Σωματείο «Οι Φίλοι της Μέριμνας», χωρίς καμία οικονομικήστήριξη από κρατικό φορέα.

Τι είναι το Bobos Arts Festival

Το Bobos Arts Festival είναι μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, μεαγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι,παρουσιάζει μια σειρά ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες στόχο έχουν να φέρουν ταπαιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία σε ολόκληρη την οικογένεια

Πληροφορίες για την εκδηλώση:

Πότε: Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Ώρες: 12.00-15.00

Εισιτήρια: 15€ / άτομο

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

H εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από3-12 ετών

The HUB Events

Αλκμήνης 5, Αθήνα

210 3411009