“Κλείδωσε” η παράταση της φετινής σχολικής χρονιάς – Χωρίς προαγωγικές τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Αγωγή Κεραμέως κατά εκπαιδευτικών και της «απεργίας-αποχής» από την εφαρμογή της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου

Η παράταση της σχολικής χρονιάς ήταν ένα από τα ζητήματα που το τελευταίο διάστημα συζητιόταν έντονα τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και από την ΟΛΜΕ που παράλληλα ζητούσε και την αναβολή των προαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

“Κλείδωσε” η παράταση της  σχολικής χρονιάς

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ιnfokids.gr το Υπουργείο Παιδείας βλέποντας την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα και το “θολό” τοπίο στο άνοιγμα των σχολείων στις “βαθύ κόκκινο” περιοχές όπου ανήκει και η Αττική, πήρε την απόφαση να παραταθεί και φέτος η σχολική χρονιά για 2 εβδομάδες, χωρίς μαθήματα το Πάσχα και με Πανελλήνιες 2021 που δεν θα αποκλίνουν από τις ημερομηνίες που ίσχυαν κάθε χρονιά.

Όπως ρητά διευκρινίζεται η παράταση σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με μη κάλυψη της ύλης και ανάγκης να αναπληρωθούν τα όποια κενά αλλά αντιθέτως είναι μια λύση που θα επιλεγεί για την συναισθηματική τόνωση των μαθητών και δη των μικρότερων τάξεων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) που χρειάζονται την επαφή με τους συμμαθητές, τη δασκάλα και την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία καθώς λόγω του νεαρού της ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

Προτεραιότητα στους μαθητές της Γ Λυκείου και τις Πανελλήνιες 2021

Προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας είναι οι μαθητές της Γ Λυκείου όπου τον Ιούνιο θα κληθούν να διαγωνιστούν μέσω των Πανελληνίων 2021 για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως υπογραμμίζουν στο Infokids.gr, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διδάσκουν στα Λύκεια, οι μαθητές της Γ’ τάξης θα πάνε στις Πανελλήνιες 2021 με διαφορετικές μαθησιακές ικανότητες αφού ορισμένοι θα έχουν παρακολουθήσει μαθήματα δια ζώσης διδασκαλίας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από άλλους οι οποίοι κατοικούν στις «κόκκινες περιοχές».

Σε γενικές γραμμές εξετάζεται να γίνουν όπως πέρσι στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Πότε θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για φέτος

Για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία εξετάζεται να ολοκληρωθεί η χρονιά είτε στις 21 είτε στις 28 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια στις 11 Ιουνίου λόγω των Πανελληνίων.

Χωρίς προαγωγικές τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Ειλημμένη απόφαση θεωρείται και η μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Να σημειωθεί εδώ ότι και πέρυσι εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν τον περασμένο Ιούνιο οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις.

Τι θα γίνει με την Τράπεζα Θεμάτων

Οι ανακατατάξεις στο εκπαιδευτικό τοπίο και την λειτουργία των σχολείων αναπόφευκτα συμπαρασύρουν και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α’ Λυκείου.