Κοινωνικά Φροντιστήρια 2017-2018: Ποιοι Δήμοι παρέχουν δωρεάν υποστηρικτική διδασκαλία για το σχολείο

Τα κοινωνικά φροντιστήρια, τα τελευταία 5 χρόνια, είναι μια εκπαιδευτική δωρεάν παροχή των περισσότερων Δήμων της χώρας, που ήρθε να ανακουφίσει τις οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη πληρωμή διδάκτρων των παιδιών τους.

Η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και τα Κοινωνικά Φροντιστήρια ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση.  Οι αιτήσεις σε πολλά κοινωνικά φροντιστήρια της χώρας -είτε για τους ενδιαφερόμενους γονείς ή για ενδιαφερόμενους εθελοντές-εκπαιδευτικούς, έχουν ήδη ξεκινήσει και σε λίγο η προθεσμία τελειώνει, οπότε προλαβαίνετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των μαθητών που φοίτησαν σε Κοινωνικά Φροντιστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται σε αίθουσες που διαθέτουν δήμοι και σχολεία, πέρασαν στα πανεπιστήμια.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τους δήμους που προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, σε όλη την Ελλάδα!

Δήμος Αθηναίων

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων ξεκινά και φέτος. • Αν τα παιδιά σας είναι μαθητές/τριες Γυμνασίου, Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ), • Αν οι οικονομικές συνθήκες εμποδίζουν την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση • Αν είστε κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Αθηναίων ελάτε να γράψετε τα παιδιά σας για να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα που ο Δήμος Αθηναίων παρέχει για μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα για την φετινή σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος), Δευτέρα έως Παρασκευή, καθημερινά 16.00-21.00.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να προσέρχεστε Δευτέρα-Παρασκευή από τις 16:00-19:00 στο χώρο του σχολείου (2ος όροφος).

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2018 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους άμεσα, αφού τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν στις 18 Σεπτέμβρη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:210 8624588

Δήμος Παπάγου Χολαργού

Ξεκινάνε τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δ. Παπάγου Χολαργού από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα διεξάγονται στο 1ο Λύκειο Χολαργού (Καραϊσκάκη 1 & Β. Μελά, 21 0651 3940) και μέχρι στιγμής απευθύνονται σε μαθητές Α, Β και Γ Λυκείου.  Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για άλλα μαθήματα θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας νέων τμημάτων, εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών. Το διδακτικό έργο αναλαμβάνουν έμπειροι εθελοντές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί βιβλιοθήκη βοηθημάτων για όλα τα μαθήματα του Λυκείου, προσφορά οικογενειών και φροντιστηρίων της πόλης .

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ως βασικούς στόχους τη μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, τη βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα για την άνοδο της επίδοσης, καθώς και την ακαδημαϊκή επιτυχία των μαθητών. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί δωρεάν και προσφέρει προγράμματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης, για της μαθητές της Γ΄ Λυκείου και προγράμματα προσαρμοσμένα στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο Γραφείο Παιδείας του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, (1ος όροφος – Αντιδήμαρχος κα Αθανασάκου-Μουντάκη 213 2002831 και 213 2002893).

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δ. Αγίας Παρασκευής θα λειτουργήσει στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Πλαταιών,  21 06007653τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τους οκτώ μαθητές και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές με αδικαιολόγητες απουσίες θα χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.  Δηλώσεις συμμετοχής στο Φροντιστήριο υποβάλλονται έως 22 Σεπτεμβρίου στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας (κ. Αγγ. Τζανή και κ. Μ. Κελεσίδη) στα τηλέφωνα 2132004568, 2132004601.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή.

Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Κάθε άλλο έγγραφο εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας κ.α

Δήμος Περιστερίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κέντρα Μελέτης του Δήμου Περιστερίου για μαθητές των δημοτικών σχολείων. Τα Κέντρα Μελέτης αποτελούν μία νέα κοινωνική του δράση του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να στηρίζει τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 17:30 – 20:30 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι), τηλέφωνα 5783278, 2105783279). Πληροφορίες από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Τσερούλα (κιν. 6946631293).

Δήμος Ίλιον

Συνεχίζεται και φέτος η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου  για την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς του και βασίζεται στην αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευτικών για παροχή δωρεάν μαθημάτων. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε άπορους και οικονομικά αδύναμους μαθητές, και αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Τα μαθήματα των Κοινωνικών φροντιστηρίων διαρκούν όλη τη σχολική χρονιά και στηρίζονται από εθελοντές καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη στελέχωση τους.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στο 1ο ΓΕΛ Ιλίου.

Πληροφορίες: Νέστορος 101, 2ος όροφος, 213 2030017, -020, koinoniki@ilion.gr

Δήμος Eλευσίνας

Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής οργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά  το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.  Τα μαθήματα που θα διδάσκονται στο Γυμνάσιο & Λύκειο είναι Φιλολογικά , Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία  ενώ για το Δημοτικό Γλώσσα και Μαθηματικά. Τα  μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά στο 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας (Γυφτέα 27) τις απογευματινές ώρες (16:00-21:00).
Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα  210- 5537216 και 210-5537332.

Δήμος Αχαρνών

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών για παιδιά ευπαθών οικογενειών του Δήμου Αχαρνών, εξασφαλίστηκε με ενέργειες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, και την ανιδιοτελή προσφορά   φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, κέντρων ξένων γλωσσών και εκδοτικών οίκων.

Όπως  διευκρινίζει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, οι δικαιούχοι φοίτησης, ανήκουν σε καταγεγραμμένες ευπαθείς οικογένειες της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, οι οποίοι μέσω της προσφοράς φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών εξασφαλίζουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου, προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ή εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ενώ η συνεργασία με εκδοτικούς οίκους εξασφαλίζει τη δωρεάν προσφορά των ξενόγλωσσων βιβλίων που απαιτούνται για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Δήμος Διονύσου

Ξεκινά  από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου  στο Δήμο Διονύσου η υποβολή των αιτήσεων  συμμετοχής στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18, σε συνεργασία με φροντιστηριακούς οργανισμούς του Δήμου Διονύσου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους προσκομίζοντας  τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου καθημερινά από τις 12.00 έως τις 15.00.Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα ληφθούν υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλονται από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 -15:00

Απαραίτητα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση είναι:

– Εκκαθαριστικό Εφορίας.
– Πιστοποιητικό Ανεργίας γονέων (εάν και εφόσον υπάρχει).
– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, σε περιπτώσεις πολύτεκνων, τρίτεκνων ή
μονογονεϊκών οικογενειών.
– Πιστοποιητικό επίδοσης μαθητών – Βαθμοί αμέσως προηγούμενης τάξης.
– Oποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δημότης ή κάτοικος του Δήμου Διονύσου.

Για ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν   με το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικών Δομών στις τηλεφωνικές γραμμές 213 2139810 & 213 2139802 (09:00 – 15:00 καθημερινά) ή στο email: pateli@dionysos.gr

Δήμος Κορυδαλλού

Για πέμπτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι έχουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των  εκπαιδευτικών αναγκών  των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας οι οποίοι θα εγκριθούν μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος (Γραφείο 213) ή με e-mail pr@korydallos.gr ή φαξ στο 210 4990450

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία. Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).

Δήμος Δάφνης Υμηττού

Στις 2 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της πόλης που διεξάγονται στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης (Αριστοτέλους 9 & Εθνικής Αντιστάσεως, 21 0971 8783) και απευθύνονται σε μαθητές Α Δημοτικού έως και Γ Λυκείου. Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται στο Δημαρχείο Δάφνης και στα τηλέφωνα 2132085505.

Δήμος Ζωγράφου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ζωγράφου, καθημερινά μέχρι τέλος Σεπτέμβρη από τις 9 π.μ. έως τις 3μ.μ. Στη νέα σχολική χρονιά εισάγονται μαθήματα ειδικών κατηγοριών όπως αθλήματα, σχέδιο και ξένες γλώσσες.  Για Πληροφορίες: 210 7486267 (Μούσχου 18, Ιλίσια).

Απαραίτητη κατά την εγγραφή είναι η παρουσία του μαθητή και του κηδεμόνα, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά :

 • Φωτοτυπία Ενδεικτικού Ελέγχου (γραπτή & προφορική βαθμολογία)

 • Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος

 • Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και των δύο γονέων

 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Δήμος Καισαριανής

Ξεκινά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης Δήμου Καισαριανής για το σχολικό έτος 2017-2018 για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τις 11 Σεπτεμβρίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Καισαριανής, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας, στον 3ο όροφο στη Γραμματεία Δημάρχου

Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 9.00-14.00

Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και στο fax 210.72.95.917 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: g.t.dimarxou@kessariani.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213.20.10.796

Δήμος Νέου Ηρακλείου

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών στα πρώτα τους σχολικά βήματα εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα παιδιά των οικογενειών της πόλης που ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Ηρακλειώτισσας, Σταυρούλας Βίγκου – Δαλέζιου, (λεωφ. Πλαπούτα 28, Ηράκλειο Αττικής), ο Δήμος προσφέρει δωρεάν μαθήματα της αγγλικής γλώσσας για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού, αλλά και για παιδιά της Γ’ Τάξης (αρκεί να μην έχουν ξανακάνει το σχετικό μάθημα), για το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ώρες 8:30-2:30, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17, 1Ος όροφος, τηλ. 210 2716636).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

– Εκκαθαριστικό σημείωμα με τα δηλωθέντα εισοδήματα του τελευταίου οικονομικού έτους

– Ταυτότητα γονέα – κηδεμόνα

– Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ)

– Κάρτα ανεργίας γονέα/ων, εάν υπάρχει

Λόγω περιορισμένων θέσεων, σας ενημερώνουμε ότι προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στο φροντιστήριο της κ. Βίγκου – Δαλέζιου, σε ήμερες και ώρες που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετοχών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών παρέδωσε επιπλέον στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, βιβλία της αγγλικής γλώσσας τα οποία, θα διατεθούν σε παιδιά οικογενειών της πόλης που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου (φωτό).

Δήμος Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα θα λειτουργήσει και φέτος τον πετυχημένο κοινωνικό θεσμό ενισχυτικής διδασκαλίας, με τον τίτλο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» που αφορά στα παιδιά της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και το πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη»  για τους μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτική διδασκαλία.

Πρόκειται για δύο προγράμματα του Δήμου, που υποστηριζόμενα από εθελοντές καθηγητές και δασκάλους, σκοπό έχουν να αποσυμφορήσουν  τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και στερούνται δυνατότητας περαιτέρω μαθησιακής ενισχυτικής υποστήριξης των παιδιών. Οι μαθητές πρέπει να έχουν συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» (Β΄βάθμια) ή στο πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη» (Α΄βάθμια), που θα τους δώσουν οι Διευθυντές των Σχολείων τους, έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 * (οι αντίστοιχες αιτήσεις επισυνάπτονται και στην ιστοσελίδα μας).

Η αίτηση πρέπει να παραδίδεται αποκλειστικά στο σχολείο φοίτησης κάθε μαθητή/τριας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων, θα ανακοινωθεί στα σχολεία των αιτούντων.

Τα μαθήματα της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο και 1οΛύκειο Βύρωνα (οδ. Γεννηματά 34/Μυρακτής) και τα μαθήματα της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Ερυθραίας & Κωνσταντιλιέρη).

*Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και μετά τις 6 Οκτωβρίου.

Δήμος Γλυφάδας

Για  τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει φέτος  το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Γλυφάδας.  Η έναρξη και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα μαθήματα και τις ώρες διδασκαλίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και διεξάγονται απογευματινές ώρες στο 5ο Λύκειο Γλυφάδας (οδός Πέλλης 70, 2109646042 – 2109602704 ). Τα μαθήματα απευθύνονται στους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου και της Γ΄ τάξης Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί κατόπιν συνεννόησης μαθητών και διδασκόντων καθηγητών. Η παραλαβή και κατάθεση εντύπων των αιτήσεων γίνεται στα οικεία σχολεία ή στο γραφείο σχολικών φυλάκων του 5ου Λυκείου (8 π.μ. – 8 μ.μ.).

Πληροφορίες: α) Γραφείο Παιδείας, τηλ. 2132025235 & β) Συντονίστρια του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας κ. Ερμιόνη Κοροσίδου κιν. 6973502655.

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης

Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης οργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους δημότες- μαθητές των Σχολείων του Δήμου, που επιθυμούν την ενισχυτική δωρεάν διδασκαλία, για την πληρέστερη κατανόηση της σχολικής ύλης και την ανοδική πορεία στην επίδοσή τους.

Το Κοινωνικό φροντιστήριο λειτουργεί δωρεάν και προσφέρει προγράμματα προσαρμοσμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές και μαθήτριες της Α, Β και Γ Γυμνασίου και Α και Β Λυκείου.Το διδακτικό έργο αναλαμβάνουν κατά ειδικότητα εθελοντές πτυχιούχοι και τελειόφοιτοι αντίστοιχων εκπαιδευτικών Τμημάτων Πανεπιστημίων.

Οι γονείς/κηδεμόνες του Δήμου μας, που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την σχετική Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα. Η αίτηση μπορεί να διαβιβαστεί στο Τμήμα Παιδείας μέσω των σχολικών μονάδων, είτε ηλεκτρονικά ή μέσω φάξ με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τέλος μπορείτε να την υποβάλετε αυτοπροσώπως στο τμήμα Παιδείας (2132026042-043-044-021-046 Φαξ: 2132026047 ).

Υπεύθυνοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θεοδώρου Κυριακή και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Νικοθόδης.

Δήμος Αγ. Δημητρίου

Τις πόρτες του ανοίγει για 5η συνεχή σχολική χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου (Αργοστολίου και Σάμου, είσοδος από Καπετανάκη).συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του και προσφέροντας με συνέπεια μαθήματα γενικής παιδείας όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου καθώς και τα εξεταζόμενα στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανά χρόνο αυξάνεται – ναι μεν λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης – αλλά και της ολοένα βελτιωμένης υπηρεσίας που παρέχεται μέσα από τη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Για φέτος οι εγγραφές μαθητών/τριών ξεκινούν την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και λήγουν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου καθημερινά 17:30-20:00,

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να ενημερώνεται: · Από την ιστοσελίδα του Δήμου Αγ. Δημητρίου: www.dad.gr

· Από την επίσημη σελίδα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Facebook: https://www.facebook.com/koinoniko.frontistiro/

· Στο τηλέφωνο 2109840717 (απογευματινές ώρες) · Με e-email στο kfad@dad.gr

Δήμος Αλίμου

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου προβλέπεται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου με την προοπτική να διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς επίσης και ξένες γλώσσες. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται και εφέτος σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου, Καλαμάκι) και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19, Άνω Καλαμάκι).

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 π.μ. – 17:00 στο Δημαρχείο, στον 4ο όροφο (Αριστοτέλους 53).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)

2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του μαθητή (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)

3. ΑΜΚΑ Μαθητή

4. ΑΜΚΑ Γονέα

5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

6. Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος τελευταίου έτους (2016)

7. Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου, σε περίπτωση αποφοίτων

8. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ

9. Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑΜΕΑ)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 213 2008043 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: koinoniko.frontistirio@alimos.gr Υπεύθυνη: κα Δήμητρα Αιγινίτη.

Δήμος Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, διοργανώνει, για όγδοη συνεχή χρονιά, το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των δημοτών και αξιολογώντας την επιτυχία του προγράμματος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο Τμήμα Παιδείας – Εθελοντισμού – Δ.Β.Μ. & Πολιτικών Ισότητας, από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 (ώρα 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.), τηλ.: 210 9970134 και 210 9970156, προσκομίζοντας εκκαθαριστικό σημείωμα Δ.Ο.Υ και αντίγραφο Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί σε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, που αναλαμβάνουν διδασκαλία στα τμήματά του και θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Πουσουλίδου 10 & Χαλκοκονδύλη).

Δήμος Βριλησσίων

Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, τα μαθήματα του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης στα Βριλήσσια. Το Κέντρο συνεχίζει τη λειτουργία του στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων (Πίνδου και Μακεδονίας),  υποστηρίζεται από ομάδα επιλεγμένων και έμπειρων εθελοντών-εκπαιδευτικών.

Στο ΔΗ.ΚΕ.ΜΕ διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία.

Τα μαθήματα  απευθύνονται στους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Οι ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Μελέτης είναι 15:00-17:15 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η φοίτηση των μαθητών είναι δωρεάν.

Γραμματεία Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού

Τηλ.2132050501

Δήμος Παλλήνης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Παλλήνης συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του. Οι εγγραφές θα γίνονται στο γραφείο της γραμματείας του, στην οδό Έντισον 3 στην Παλλήνη, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17.00 έως τις 21.00. Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά εγγραφής ή για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση, στη γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 210 6033160, ή στο γραφείο του αντιδημάρχου  Μπαξεβάνη Δημητρίου στο τηλέφωνο 213 2031614.

Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς προς τους  δημότες  του και με τη συνεργασία εθελοντών εκπαιδευτικών, οργανώνει μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου,  για έκτη συνεχόμενη χρονιά το «Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας» ΔΩΡΕΑΝ, για  μαθητές  Γυμνασίων, Λυκείων  του Δήμου Πεντέλης. Τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν είναι: Αρχαία, Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική και Αγγλικά. Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ/ση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του  Δήμου Πεντέλης (Καλαμβόκη 2Α – Μελίσσια – 2ος όροφος), στο τηλέφωνο 213 20 500 84  κ. Σιρμποπούλου Έφη.

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

O δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να ενισχύσει το δίκτυο κοινωνικής προσφοράς προς τις οικογένειες που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, ξεκινά για την τρέχουσα σχολική περίοδο το «Κοινωνικό Φροντιστήριο». Σκοπός του φροντιστηρίου είναι να προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές των σχολικών μονάδων του δήμου που χρειάζονται υποστήριξη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αφορά μόνο τους μαθητές από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, ενώ στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν διδασκαλία στα τμήματά του.  Οι αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα τμήματά του γίνονται από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου 2017 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου:

 • Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 και Αγ. Γερασίμου, και
 • π. Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου

από τις 08.00 έως τις 14.00, 

ή με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr  στο email2sedmt@0168.syzefxis.gov.gr .

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τηλ.: 213 20 36 254 (κα Μπούτα Κατερίνα)

Δήμος Ν. Μάκρης – Μαραθώνα

Από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου άρχισαν οι εγγραφές μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Μαραθώνα. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και ειδικά κοινωνικά κριτήρια.

Οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να προμηθεύονται την σχετική αίτηση από τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (Γυμνάσιο Μαραθώνα).Οι αιτήσεις μετά τη συμπλήρωσή τους θα παραδίδονται στην Γραμματεία του Φροντιστηρίου, που από τις 14 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 08:15 έως τις 10:15 το πρωί.

Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Οι αιτήσεις που θα συμπληρώνονται μετά την έναρξη των μαθημάτων, θα παραδίδονται στη Γραμματεία κατά τις ώρες λειτουργίας του Φροντιστηρίου, από τις 14:00 και μετά, σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαραθώνα και Συντονιστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ευάγγελο Κυπαρίσση στο 6983506747 και στην Αναπληρώτρια Συντονίστρια και μέλος της Ένωσης Κατερίνα Ανδρώνη στο 6978117323.

Δήμος Πατρέων

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων θα συνεχίσει και φέτος την λειτουργία του. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 με τον εξής τρόπο:

1) Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄,4ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Τηλ. επικοινωνίας : 2610-240196

2) Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων.

3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής  στο email: fal@patras.gr

4) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις αιτήσεις και στο site του Δήμου: www.e-patras.gr

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κοινωνικό Φροντιστήριο στα μαθήματα των Μαθηματικών και των Αρχαίων για την Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας. Αναλυτικά, τα μαθήματα των μαθηματικών της Α’ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 3:00 – 4:30 μ.μ, με εθελόντρια την τελειόφοιτη Μαθηματικό Κατερίνα Σταμούλου.

Τα μαθήματα των μαθηματικών της Β’ Γυμνασίου , πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 5:00 – 6:30 μ.μ. ,με εθελόντρια την μαθηματικό Μαρία Σαντά.

Τα μαθήματα των μαθηματικών της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 3:30 – 5:00 μ.μ. με την μαθηματικό Μαρία Σαντά.

Τα μαθήματα των Αρχαίων της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5:30 – 6:30 μ.μ, με εθελόντρια την φιλόλογο Μαρία Μυλωνά

Τα μαθήματα των Αρχαίων της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5:45 – 7:00 μ.μ. ,με εθελόντρια την φιλόλογο Ελπίδα Τσιάμη

Τα μαθήματα των Αρχαίων της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 4:30 – 6:00 μ.μ. με την φιλόλογο Σοφία Παπαδοπούλου.

Δήμος Δράμας

Οικογένειες  που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα έχουν την δυνατότητα  τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν και φέτος δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας, σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια μετά  από τη θετική ανταπόκριση και  προσφορά των μελών των δύο Συλλόγων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να  απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από 8.00 π.μ έως 13.00 μ.μ (γραφείο 130 , Διοικητήριο Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2521351130).

 Δήμος Αρταίων

Για μια ακόμη χρονιά θα λειτουργήσει στο Δήμο Αρταίων Κοινωνικό Φροντιστήριο, προσφέροντας στους μαθητές της περιοχής βοήθεια στα μαθήματα. Το Κοινωνικό  Φροντιστήριο λειτουργεί σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Άρτας για το σχολικό έτος 2017-2018 και παρέχει δωρεάν  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές Β (από φέτος) και Γ Λυκείου οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Καλούνται οι γονείς μαθητών Β και Γ Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, υποβάλλοντας τη, στο Γραφείο Δημάρχου από τις 8 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι, με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά, για τον γονέα ή κηδεμόνα:

 • Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
 • Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
 • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
 • Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν).
 • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας του Δήμου Αρταίων.
 • Έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν στοιχεία για τα κοινωνικά κριτήρια: τρίτεκνοι-πολύτεκνοι, άτομα οικογενειών με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες.
 • Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
 • Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 € πραγματικό και όχι τεκμαρτό, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2681362101, 2681362286.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα λειτουργήσει για έκτη συνεχή χρονιά τον θεσμό των δωρεάν Εργαστηρίων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που υποστηρίζει κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών στον αγώνα τους για γνώση και εκπαίδευση.

Τα Εργαστήρια που θα λειτουργήσει ο δήμος την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-2018, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή των μαθητών, χάρη στην εθελοντική παρουσία εκπαιδευτικών, αφορούν αποκλειστικά μαθητές που φοιτούν στην τρίτη (Γ’) Γυμνασίου και στις τρεις τάξεις των Λυκείων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων).

Αιτήσεις για μαθητές
Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα,
Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/-τριας από το σχολείο,
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
Υπεύθυνη δήλωση,
Ευκρινές φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας (εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα),
Ευκρινές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης δημόσιου φορέα ή νοσοκομείου ή απόκομμα καταβολής με αναφορά ποσοστού αναπηρίας (εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται:

Δ.Ε. Νεάπολης: Στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης,
Δ.Ε. Πεύκων: Στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και
Δ.Ε. Συκεών: Στο 2ο ΓΕΛ Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 6 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν καλώντας τα τηλεφωνικά νούμερα: 2313.329577, 2313.329558, 2313.329559.

Δήμος Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών Γυμνασίου και Λυκείου (Γενικού και ΕΠΑΛ) στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων για δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για το σχ. έτος 2017-2018 και καλεί τους γονείς ή κηδεμόνες τους να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση είτε:

1) Ηλεκτρονικά

2) Με φυσική παρουσία στο Γραφείο Παιδείας Δήμου Θηβαίων ( Κύπρου 3, 32200, Θήβα)

Κριτήριο ένταξης:

Το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 €, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί

Συνυπολογίζονται: η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.

Συνημμένα με την αίτηση δικαιολογητικά :

Υποχρεωτικά:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα

2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του μαθητή (εφόσον έχει)

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4. Βεβαίωση φοίτησης από το Σχολείο ( μόλις ανοίξουν τα σχολεία)

5. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος

6. Φωτοτυπία Ε9

7. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας του γονέα/κηδεμόνα (εφόσον δηλώνει άνεργος)

Προαιρετικά:

1. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα ( εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας του μαθητή)

2. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Δήμος Ηγουμενίτσας

Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις θέσεις φοίτησης στα φροντιστήριά τους, ανακοινώνουν ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2017-2018.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και E1 και Ε9 τρέχοντος έτους .

φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).

Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).

φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (κατά περίπτωση).

Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 20/09/2017 έως και 27/09/2017   κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 12.00 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας : Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι) , Ηγουμενίτσα .

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665029071 κα Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) . Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003

Από την υπηρεσία και τα φροντιστήρια τηρούνται αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους.

Δήμος Αλεξάνδρειας

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλεξάνδρειας ξεκινάει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας. Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, όπως αναφέρεται είναι, να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, έτσι ώστε να μην μπει η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες από εθελοντές καθηγητές οι οποίοι στηρίζουν με προθυμία και αγάπη το κοινωνικό έργο του Δήμου

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Πρόνοιας, ή στο τηλέφωνο 2333053045.