Κοριτσάκι 2,5 ετών που κοιμόταν σε πάρκο στα νότια προάστια σώθηκε χάρη σε ανώνυμη καταγγελία

Ένα κοριτσάκι 2,5 ετών σώθηκε χάρη σε ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκε χθες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που φαίνεται να ζει, εδώ και αρκετό καιρό, σε πάρκο των νοτίων προαστίων με τους γονείς του, ελληνικής καταγωγής. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι το κοριτσάκι δείχνει έντονα παραμελημένο, υποσιτισμένο και με βρώμικα ρούχα.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και μετά από έντονη κινητοποίηση και επίμονες προσπάθειες, εντοπίστηκε ο πατέρας με το κοριτσάκι και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Κοινωνικός λειτουργός του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε άμεσα στο τμήμα, όπου παρέλαβε το κοριτσάκι και με όχημα Άμεσης Επέμβασης του οργανισμού μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων για προληπτικές εξετάσεις. Η κατάσταση του παιδιού ήταν τόσο άσχημη που χρειάστηκε μετάγγιση αίματος λόγω έντονης φθειρίασης.

Οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν για το μέλλον του παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει άλλες τρεις ανώνυμες καταγγελίες για το συγκεκριμένο κοριτσάκι, έγιναν οι απαραίτητες κινητοποιήσεις, αλλά δεν είχε εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές.