Όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν σκέφτεστε να βάλετε κουκέτα στο παιδικό δωμάτιο

Τα κρεβάτια κουκέτες είναι το όνειρο κάθε παιδιού. Όπως και να το κάνουμε είναι μια εναλλακτική, πρωτότυπη και κυρίως έξυπνη επιλογή για να κοιμούνται τα παιδιά όταν μοιράζονται το υπνοδωμάτιο.

Όμως αποτελεί και μια δημοφιλής επιλογή και τωνν γονιών καθώς με τη χρήση κουκέτας εξοικονομείται χώρος στο παιδικό δωμάτιο ενώ σε πολλές περιπτώσεις η αγορά της είναι σημαντικά πιο οικονομική από την αγορά δύο  συμβατικών κρεβατιών.

Βέβαια, οι κουκέτες εκτός από τα πλεονεκτήματά τους έχουν να επιδείξουν και μια σειρά ζητημάτων ασφαλείας που δεν θα πρέπει να αμελούνται καθώς κάθε χρόνο περίπου 400 παιδιά  νοσηλεύονται στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμών που σχετίζονται με κουκέτες – συχνά επειδή είναι κακώς σχεδιασμένες και τοποθετημένες στο υπνοδωμάτιο.

Στο Infokids.com.gr συγκεντρώσαμε όλα τα standards και τους κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να έχετε κατά νου τόσο εσείς όσο και τα παιδιά ούτως ώστε να αποφευχθούν οι μικρές παγίδες και οι κίνδυνοι που συνεπάγονται με την τοποθέτηση της κουκέτας.

Ο κατασκευαστής πρέπει να είναι αξιόπιστος και η κουκέτα να έχει προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας

Η πιο σημαντική συμβουλή  είναι να αγοράζετε πάντα μια κουκέτα που ανταποκρίνεται στα υποχρεωτικά πρότυπα ασφαλείας. Πρόκειται για κανόνες ασφαλείας που καλύπτουν όλες τις πτυχές της κατασκευής και του σχεδιασμού – με ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος των κενών και των διαστημάτων, καθώς είναι εύκολο για μικρά κεφάλια, χέρια και πόδια να πιαστούν. Όλες οι κουκέτες που είναι συμβατές με αυτά τα πρότυπα πρέπει να συνοδεύονται από ένα αυτοκόλλητο ή μια σήμανση που αναγράφεται η συμμόρφωση σε αυτά  τα αυστηρά πρότυπα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy