Κραυγή αγωνίας: Πρέπει να ανοίξουν ΚΑΙ τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών από τις 10 Μαϊου

Με επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδίας Palso προς την Υπουργό Παιδείας, κα Ν.Κεραμέως, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κο Α. Γεωργιάδη και τον  Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κο Ν. Χαρδαλιά ζητά το άνοιγμα των κέντρων ξένων γλωσσών στις 10 Μαϊου όπως ακριβώς θα πραγματοποιηθεί για όλες τις σχολικές μονάδες.

Η επιστολή αναλυτικά

Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα επαναλειτουργήσουν από τις 10 Μαΐου.  Σχετικά με τα κέντρα ξένων γλωσσών όμως η κα Κεραμέως διευκρίνισε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση γιατί ούτε καν συζητήθηκε το θέμα στην Επιτροπή των Επιστημόνων.

Επειδή πιστεύουμε ότι γρήγορα η Επιτροπή θα ασχοληθεί με εμάς, σάς θέτουμε υπ’όψιν τα εξής:

  • Στα κέντρα μας λειτουργούν τμήματα ολιγομελή, καμία σχέση με τα του Δημοσίου και η σύνθεσή τους δεν αλλάζει στη διάρκεια του σχολικού έτους.
  • Οι μαθητές προσέρχονται στα κέντρα μας, ως επί το πλείστον, δύο φορές την εβδομάδα και παραμένουν σε αυτά μία ή δύο διδακτικές ώρες.
  • Τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό.
  • Ήδη οι μαθητές κάνουν δύο self test την εβδομάδα.
  • Είμαστε σχεδόν εφτά μήνες κλειστά κ.κ. Υπουργοί και η έλλειψη διάδρασης -η οποία έχει ήδη επιφέρει αρκετά εκπαιδευτικά και ψυχολογικά προβλήματα – οδήγησε την κ.Υπουργό να αποφασίσει τη μη διενέργεια των προαγωγικών εξετάσεων φέτος.
  • Παρακαλούμε μην παρατείνετε στους μαθητές μας τη στέρηση αυτής της διάδρασης η οποία είναι τόσο πολύτιμη για την εμπέδωση της ύλης.

Είμαστε στη διάθεση σας κ,κ. Υπουργοί για όποια διευκρίνιση.

Ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης ανοίγματος των κέντρων ξένων γλωσσών μας η οποία μάλιστα να συνοδεύεται και με απόφαση να συμπεριλαμβάνονται οι καθηγητές μας και όλοι οι εργαζόμενοι στα κέντρα ξένων γλωσσών στο πρόγραμμα εμβολιασμών των εκπαιδευτικών.