Κρήτη: Η αδικοχαμένη 5χρονη Εύχαρις εκτός από γρίπη Η1Ν1 είχε και μηνιγγίτιδα;

Καμία ένδειξη ότι η αδικοχαμένη 5χρονη Εύχαρις είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα δεν έδειξαν οι εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν στο Κέντρο αναφοράς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive.gr, από τα δείγματα που εστάλησαν προέκυψε ότι το άτυχο κοριτσάκι είχε προσβληθεί από γρίπη Η1Ν1, εντοπίστηκαν και κάποια άλλα ευρήματα που θα ελεγχθούν περαιτέρω, ωστόσο δεν βρέθηκε ίχνος μηνιγγιτιδόκοκκου.

Όπως έδειξαν οι εξετάσεις η μικρή Εύχαρις είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 ενώ οι πνεύμονές της είχαν προσβληθεί από σταφυλόκοκκο. «Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι η 6χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 με τα διάφορα παθογόνα να την επιβαρύνουν. Παράλληλα όμως, ανιχνεύθηκε και σταφυλόκοκκος στον πνεύμονα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος ο οποίος παράλληλα τόνισε πως η αρχική κλινική της εικόνα έδειχνε πως είχε προσβληθεί με μηνιγγίτιδα.

Οι γονείς κράτησαν τα παιδιά σπίτι και δεν τα έστειλαν στο Νηπιαγωγείο λόγω φόβου μηνιγγίτιδας

Σήμερα, οι γονείς επίλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι και να μην τα στείλουν στο 57ο Νηπιαγωγείο στις Μεσαμπελιές, που φοιτούσε και η 5χρονη, φοβούμενοι ότι η μικρή είχε προσληθεί και από μηνιγγιτιδόκοκκο.

Τις υποψίες για μηνιγγιτιδόκοκκο είχε πυροδοτήσει ο υψηλός πυρετός που οδήγησε την μικρή να “σβήσει” μέσα σε λίγες μόλις ώρες από σηπτικό σοκ, προκαλώντας ανείπωτη οδύνη στην οικογένειά της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η σηπτική καταπληξία αυτού του τύπου με κατάληξη του ασθενούς είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, που συμβαίνει στην Ελλάδα μια φορά στα πέντε χρόνια.

Ραγίζει καρδιές ο μπαμπάς της 5χρονης (βίντεο)

Ο πατέρας της μικρούλας μίλησε σε ζωντανή σύνδεση στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»  για όλα όσα συνέβησαν μέχρι το παιδάκι του να καταλήξει. Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά και για το πως ενημέρωσαν για το συμβάν την άλλη τους κορούλα.

https://www.youtube.com/watch?v=I6wFHSsFyIY