Κρήτη: Περιπέτεια για δύο οικογένειες που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια – Ανάμεσά τους 5 παιδιά

Κρήτη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο οικογενειών - Ανάμεσά τους 5 παιδιά

Επιχείρηση απεγκλωβισμού εννέα ατόμων στήθηκε στο Λιβάδι του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης πάνω από το χωριό Κρουσώνας εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Στην επιχείρηση έλαβε μέρος δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την συμμετοχή δύναμης της ΕΜΑΚ με 7 άνδρες και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Η επιχείρηση διήρκησε δύο περίπου ώρες και οι τέσσερις ενήλικες μαζί με τα πέντε ανήλικα παιδιά, επετεύχθη να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο στον Κρουσώνα. 

Οι οικογένειες με τα παιδιά ηλικίας από ενός μέχρι έξι ετών, που αποκλείστηκαν από χθες στο κατάλυμα όπου διέμεναν και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, λόγω της συνεχόμενης χιονόπτωσης και του πάγου.

Οι δύο οικογένειες που είχαν μεταβεί στην περιοχή να περάσουν το Σαββατοκύριακο, ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής λόγω των μικρών παιδιών.

Έρχεται δύσκολη νύχτα

Με αφορμή το περιστατικό η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις το επόμενο διήμερο, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η σημερινή νύχτα αλλά κυρίως η αυριανή ημέρα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλη την Κρήτη και καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις βόλτες στα χιόνια.

Επισημαίνουν, ειδικά σε όσους μένουν σε χειμερινά καταλύματα, ότι υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούν για ολόκληρα 24ωρα.

Για όλους όσοι πρέπει να μετακινηθούν, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστά να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να ενημερώνονται από την ΕΛ.ΑΣ για τους δρόμους που έχουν κλείσει λόγω της χιονόστρωσης.

Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, αύριο, Τρίτη, τα σχολεία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα θα είναι κλειστά ενώ εφιστάται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται: «Την παράταση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για αύριο Τρίτη, 25.01.2022, υπέγραψε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Συριγωνάκης.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εφιστά την προσοχή όλων στις τυχόν μετακινήσεις τους, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενημερώνοντας παράλληλα, ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας συνεχίζουν να επιχειρούν όπου καθίσταται αναγκαίο, για να παραμείνει ανοιχτό από τα χιόνια το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο».

Διαβάστε επίσης:

Νέα ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση – Τι θα ισχύσει αύριο στα σχολεία που είναι κλειστά

Κακοκαιρία: Πώς θα γίνουν μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών;

Μπόμπα – Τανιμανίδης: «Λιώσαμε» με τις διδυμούλες που χαζεύουν το χιόνι (video)