Κρούσμα κορωνοϊού και σε βρεφονηπιακό σταθμό του Κορυδαλλού

Μετά την είδηση ότι θα παραμείνει κλειστός για 14 μέρος ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μοσχάτου λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε γονέα νηπίου, ενημερωθήκαμε ότι εντοπίστηκε κρούσμα και σε βρεφονηπιακό σταθμό του Κορυδαλλού. Πρόκειται για γυναίκα εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό που είχε υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης covid-19 την 1η Σεπτεμβρίου.

Πριν από λίγη ώρα ο Δήμος Κορυδαλλού σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

Ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, ο Δήμος Κορυδαλλού διενήργησε, κατά την περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ)“.

Όπως διευκρινίστηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού, η διενέργεια του τεστ έγινε πριν την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς “προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19, ενώ για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο γιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού. Ο Δήμος ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες.

Εφαρμόζοντας, απαρέγκλιτα, το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν, ανακοινώνεται ότι:
• Το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες και ως εκ τούτου διακόπτεται η λειτουργία του.
• Ο Σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε σχολαστικά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σταθμοί και σχολεία του Δήμου.
• Ο Σταθμός θα λειτουργήσει εκ νέου και θα υποδεχτεί τα πρώτα βρέφη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

Δείτε την ανάρτηση του Δήμου Κορυδαλλού

Θετικό κρούσμα Covid-19 σε βρεφονηπιοκόμο βρεφικού σταθμού.Ο Δήμος Κορυδαλλού, ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα…

Gepostet von Δήμος Κορυδαλλού am Montag, 7. September 2020