Ξεκινούν οι καταθέσεις για την Κιβωτό: Εργαζόμενοι και παιδιά που έζησαν εκεί οι πρώτοι μάρτυρες – 10 καταγγελίες μέχρι στιγμής

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνει» τη διοίκηση της ΜΚΟ η κυβέρνηση - Τι ανακοίνωσε το Μαξίμου

Με τις καταγγελίες να μην έχουν τέλος για τη λειτουργία της Κιβωτού και τον τρόπο που ο πάτερ Αντώνιος φερόταν στα παιδιά που φιλοξενούσε εκεί, ξεκινούν οι καταθέσεις ατόμων που πέρασαν μεγάλο μέρος τη ζωής τους στη δομή.

Συγκεκριμένα, δύο πρώην φιλοξενούμενοι της δομής είναι πλέον στη διάθεση της δικαιοσύνης και οι καταγγελίες τους αναμένεται να οδηγήσουν σε ραγδαίες εξελίξεις για τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, τα οποία κατονομάζουν για παράνομες συμπεριφορές. Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που διερευνούν τις καταγγελίες εξετάζουν από σήμερα νέους μάρτυρες.

Πέντε νέα πρόσωπα αναμένεται να κληθουν για καταθεση

Από σήμερα πρώην εργαζόμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου θα δώσουν τις δικές τους καταθέσεις, ενώ οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους και τα στοιχεία τουλάχιστον πέντε νέων προσώπων. Σύμφωνα με το protothema.gr, μεταξύ αυτών είναι και ένας νεαρός που σήμερα ζει στο εξωτερικό, όμως φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα εμφανιστεί ενώπιόν τους και θα καταγγείλει ενόρκως όσα ισχυρίζεται ότι έζησε στη δομή που φιλοξενήθηκε.

Μέχρι στιγμής, στη διάθεση των Αρχών βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες επτά μαρτυρίες. Τρία παιδιά και τέσσερις εργαζόμενοι για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, για ψυχολογική και σωματική βία, για καταναγκαστική εργασία και αποκλεισμό από το σχολείο.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την καταγγελία του 19χρονου την περασμένη Τετάρτη, ο πάτερ Αντώνιος τον εκβίαζε για να εκτονώνει πάνω του αρρωστημένα ένστικτα, ενώ εκμεταλλευόταν την ανάγκη για να ζήσουν ο ίδιος, η άρρωστη μητέρα και ο αδερφός του. Ο νεαρός, δεν κατηγορεί μόνο το ίδιο τον ιδρυτή της Κιβωτού, αλλά και τρία ακόμη άτομα που ο πάτερ Αντώνιος αποκαλεί «υπηρέτες» του, για τους οποίους λέει ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι ξυλοκοπούσαν άγρια και βασάνιζαν τέσσερα ακόμη παιδιά.

Την ίδια ώρα, η Κιβωτός του Κόσμου παραμένει κλειστή, ενώ ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο της δομής αλλάζει σήμερα.

10 καταγγελίες μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Γιάννη Μαρακάκη, ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στην εκομπή Καλημέρα Ελλάδα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 καταγγελίες κατά της Κιβωτού, του πατέρα Αντωνίου και 3-4 ακόμα ατόμων. “Όταν οι ανακριτικές αρχές έχουν επαρκή στοιχεία για να προχωρήσουν στο ‘παρασύνθημα’, θα το κάνουν”, λέει ο κ. Μαρακάκης, εξηγώντας, ότι είτε αυτό θα γίνει με συλλήψεις είτε με ανωμοτί καταθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμός στην Τρίπολη: Γονείς καταγγέλλουν 48χρονο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους

Καταγγελία σοκ από την ΠΕΟΔΗΝ: 12 παιδιά παράτησε ΜΚΟ και παραμένουν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Έκκληση για αίμα για μαθήτρια Δημοτικού που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία