Καταγγελία σοκ από την ΠΕΟΔΗΝ: 12 παιδιά παράτησε ΜΚΟ και παραμένουν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Αγωγή Πλεύρη για να σταματήσει η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Σε καταγγελία για 12 παιδιά παρατημένα από ΜΚΟ στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, λόγω χρηματοδότησης, από μεγάλη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Πρόνοια, προχώρησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Η καταγγελία “φωτιά” του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Το Αναρρωτήριο Πεντέλης είναι προνοιακή μονάδα στην οποία φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών. Με δωρεά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ανακαινίσθηκε κτίριο του Αναρρωτήριου Πεντέλης με 12 θέσεις φιλοξενίας παιδιών που παραχωρήθηκε η λειτουργία του σε μεγάλη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη πρόνοια.

Πράγματι η Μ.Κ.Ο. το 2017 λειτούργησε την εν λόγω δομή με 12 παιδάκια. Η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός, η τεχνική υποστήριξη των παιδιών παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Εφέτος τον Ιανουάριο η ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ειδοποίησε ότι σε ένα εξαμήνο θα αποχωρήσει από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης!!! Στο τέλος Ιουλίου αποχώρησε αποσύροντας το προσωπικό της.

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στα δύο τμήματα που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης ως υπεράριθμα. Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει;

Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και ε;aν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης υπάρχουν και άλλες πολλές. Ανεξέλεγκτες είναι οι Μ.Κ.Ο.;

Είναι κρίμα να εγκατaλείπουν 12 παιδάκια. Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν; Τώρα 12 προνοιακές κλίνες φιλοξενίας παιδιών υπεραπαραίτητες παραμένουν κλειστές.

Τα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική συνεχίζουν να παρκάρονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές στις προνοιακές μονάδες. Είναι αυτό λογικό»;

Διαβάστε επίσης:

Η Αγγελική Δαρλάση υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024

Έκκληση για αίμα για μαθήτρια Δημοτικού που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

«Το κλουβί της τιμωρίας»: Σοκαρει καταγγελία για την Κιβωτό – Κλείδωναν τα παιδιά χωρίς φαγητό και νερό