Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνει» τη διοίκηση της ΜΚΟ η κυβέρνηση – Τι ανακοίνωσε το Μαξίμου

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνει» τη διοίκηση της ΜΚΟ η κυβέρνηση - Τι ανακοίνωσε το Μαξίμου

Σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την Κιβωτό του Κόσμου προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Κιβωτού και η προστασία και φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της για όσο διάστημα διαρκέσει η εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση των συγκλονιστικών καταγγελιών περί ασέλγειας και βάναυσων συμπεριφορών από στελέχη της Οργάνωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρώτο πράγμα που ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να «ξηλώσει» τη δοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου και να την αντικαταστήσει. «Πρώτη έγνοια μας, είπε, είναι τα παιδιά».

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα με παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός εστίας για διάφορους λόγους. Χρειάζεται πλήρης διερεύνηση και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Η ΕΛΑΣ συνδράμει τις δικαστικές αρχές», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό και να έχουν την μέγιστη δυνατή προστασία. Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού. Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε μια διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο», τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρή καταγγελία για Κιβωτό: “Δεν άφηναν μητέρα να δει τα τρία παιδιά της”

Κέικ με επικάλυψη καραμέλας

Η Αρχιεπισκοπή δεν είχε εικόνα για τη δράση της Kιβωτού του Κόσμου – Κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα στη ΜΚΟ