Ξεχάστε τα βαρετά παιδικά δωμάτια! Ιδέες και tips για τη διακόσμηση του χώρου των παιδιών

Το παιδί σας μεγάλωσε αρκετά και πλέον το δωμάτιο φαντάζει πολύ μωρουδίστικο για τις αναγκές του; Είστε στη διαδικασία εύρεσης εύκολων, πρωτότυπων και οικονομικών λύσεων που θα μεταμορφώσουν το δωμάτιο στο απόλυτο βασίλειο του λιλιπούτειου πρωταγωνιστή της ζωής σας;

Τότε ρίξτε μιας ματιά στις διακοσμητικές προτάσεις που διαλέξαμε στο Infokids.gr για να κάνετε το παιδικό δωμάτιο, όχι μόνο χρηστικό αλλά και τόσο διασκεδαστικό που τα παιδιά θα λατρεύουν να περνούν πολλές ώρες στο εσωτερικό του. Ανεξάρτητα από τις προτάσεις μας καλό θα είναι να έχετε πάντα υπόψιν σας ότι η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι μια άκρως διασκεδαστική διαδικασία που μπορείτε να απολαύσετε και μαζί με τα πιτσιρίκια σας και φυσικά το στιλ, τα διακοσμητικά είδη και τα χρώματα στους τοίχους μπορούν να αλλάξουν και να αναδιαμορφωθούν περισσότερες από μια φορές ανάλογα με την επιθυμία του παιδιού αλλά και τις ανάγκες του ανά ηλικία.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι τα παιδικά δωμάτια δεν είναι ποτέ βαρετά ακολουθήστε τις συμβουλές και σίγουρα θα δώσετε μια νέα όψη στη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου των παιδιών.

Αξιοποιήστε τους κοινούς χώρους

Αν έχετε την πολυτέλεια στο σπίτι σας να υπάρχουν ελεύθερος χώρος μπορείτε να τον αξιοποιήσετε ούτως ώστε το παιδί να παίζει εκεί αποκλειστικά ή αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία όσων έχουν παιδιά που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο θα ξέρετε από πρώτο χέρι ότι ο προσωπικός χώρος χρειάζεται σε κάθε παιδί. Η ύπαρξη λοιπόν ενός κοινόχρηστου χώρου σας λύνει τα χέρια και σας επιτρέπει να τον αξιοποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού σας. Ακόμα κι αν αυτός είναι μεν υπαρκτός αλλά όχι αρκετός καθότι το δωμάτιο μοιράζεται για τα παιδιά υπάρχουν και πάλι έξυπνες ιδέες που θα επιτρέπους και στους 2 μικρούς ενοίκους του χώρου να παίζουν, να γελάνε και να απολαμβάνουν την ηρεμία τους χωρίς ο ένας να εμποδίζει τον άλλον. Δείτε λοιπόν τα 3 σημεία που πρέπει να δώσετε έμφαση σε αυτή τη περίσταση:

Χρησιμοποιείστε ουδέτερη παλέττα χρωμάτων: Βάφοντας τους τοίχους σε ένα απαλό λευκό ή γκρι χρώμα και επιλέγοντας έπιπλα που ακολουθούν μια χρωματική απόχρωση (λευκό ή μαύρο) μπορείτε να κάνετε σαφή διαχωρισμό της πλευράς κάθε παιδιού ούτως ώστε να είναι διακριτός ο χώρος του καθενός. Η χρωματική αντίθεση που θα σπάει τη ουδετερότητα και θα υποδηλώνει το διαφορετικό χώρο των παιδιών μπορεί να είναι στο κρεβάτι. Το ένα θα είναι βαθύ μπλε και το άλλο θαλασσί σκούρο. Την διακόσμηση κάθε πλευράς θα συνοδεύουν χρωματικά πίνακες διακοσμητικοί, μαξιλαράκια ή κάποια φλις κουβέρτα.

Δώστε έμφαση στα μονογράμματα: Χρησιμοποιώντας το αρχικό γράμμα του ονόματος του παιδιού σας μπορείτε να παίξετε με τα διακοσμητικά που στολίζουν το χώρο του. Αποτελεί μια δημοφιλή διακοσμητική τάση για το παιδικό δωμάτιο.  Εναλλακτικά μπορείτε να γράψετε ολόκληρο το όνομα του παιδιού σας σε κάποιο σημείο του χώρου για ακόμη πιο προσωποποιημένη διακόσμηση.

Επιλέξτε πολυμορφική επίπλωση: Τα μοντέρνα πολυμορφικά έπιπλα που  συνδυάζουν άνεση, ποιότητα και αισθητική είναι άκρως απαραίτητα για το παιδικό δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας τα εξοικονομείτε χώρο αλλά και ευκολία καθώς με λίγες μόλις κινήσεις μπορείτε να αξιοποιήσετε επιπλέον λειτουργίες του κάθε επίπλου.

Ζήτω η μονοχρωμία!

Η μονοχρωμία έχει γίνει αγαπημένη διακοσμητική τάση. Επενδύστε σε έντονα και δροσερά χρώματα, φροντίζοντας πάντα να μην προχωράτε σε ακρότητες σχετικά με το ύφος του δωματίου. Μην διστάσετε να επενδύσετε σε τοιχογραφίες, ταπετσαρίες με εικονίδια, τοπία της φύσης, αυτοκόλλητα. Η μονοχρωμία σας δίνει την ελευθερία των κινήσεων ώστε να παίξετε με το χρώμα και τους έντονους χρωματισμούς συνδυασμούς στα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης του δωματίου. Μια από τις τελευταίες τάσεις που κυριαρχούν στους χρωματισμούς του παιδικού δωματίου είναι και το νέον. Θα τα βρείτε σε μια μεγάλη χρωματική γκάμα που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά. Παρέα με το πιτσιρίκι σας μπορείτε να διαλέξετε αυτό που του αρέσει περισσσότερο και είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τα να δημιουργήσετε έναν όμορφο και χαρούμενο χώρο, με ανατρεπτικά στοιχεία, που να του προκαλούν την φαντασία, αλλά και να παίρνει μηνύματα, και εμπνευσμένα ερεθίσματα μέσα από αυτόν!