“Κυρία Κεραμέως, διορθώστε πρώτα τα λάθη στα σχολικά βιβλία και αξιολογήστε μας μετά”

"Κυρία Κεραμέως, διορθώστε πρώτα τα λάθη στα σχολικά βιβλία και αξιολογήστε μας μετά"

“Κυρία Κεραμέως, διορθώστε πρώτα τα λάθη στα σχολικά βιβλία και αξιολογήστε μας μετά”

Ένα από τα συχνότερα παράπονα των γονιών που τα παιδιά τους πάνε σχολείο είναι το πλήθος των λαθών που υπάρχουν στα σχολικά βιβλία καθώς και παρατηρήσεις για το πόσο κακογραμμένα είναι.

Είναι κοινή παραδοχή ότι τα σχολικά εγχειρίδια  βρίθουν από οφθαλμοφανείς αβλεψίες και παιδαγωγικές προχειρότητες, γεγονός που ταλαιπωρεί τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς που βοηθούν τα παιδιά στο διάβασμα.

Δάσκαλος Δημοτικού εκθέτει τα λάθη στο βιβλίο Μαθηματικών

Αλιεύσαμε στο διαδίκτυο την ανάρτηση του δασκάλου του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, Αντώνη Σταυριανού,  που θίγει τα λάθη και τις αβλεψίες των σχολικών βιβλίων φέρνοντας το παράδειγμα του Τετραδίου Εργασιών Μαθηματικών ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ τεύχος.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει υπάρχει γραμματικό λάθος στις εκφωνήσεις των ασκήσεων καθώς “δεν λέμε “ανέλυσε” αλλά “ανάλυσε”, επειδή η Προστακτική δεν παίρνει αύξηση”. Μάλιστα με αφορμή αυτά τα απαράδεκτα λάθη, παίρνει την αφορμή για να κατακεραυνώσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  και να της ζητήσει πρώτα να διορθώσει αυτά τα απαράδεκτα λάθη όπως και όλα τα άλλα που – σίγουρα- θα βρουν διαβάζοντας προσεκτικά όλα τα βιβλία που διανέμονται στους μαθητές και σε δεύτερο χρόνο να προχωρήσει η πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ανάρτηση του δασκάλου

"Κυρία Κεραμέως, διορθώστε πρώτα τα λάθη στα σχολικά βιβλία και αξιολογήστε μας μετά"

Κατά τ’ άλλα, σύσσωμη η κυβέρνηση και το Υπουργείο, θέλουν να αξιολογήσουν σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικούς…

Μάθετε πρώτα, ότι όταν δίνουνε οδηγίες, δεν λέμε “ανέλυσε” αλλά “ανάλυσε”, επειδή η Προστακτική δεν παίρνει αύξηση, και μετά ελάτε να πείτε ότι εμείς και τα σχολεία μας, δεν είμαστε σωστοί και δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας.
(Τετράδιο Εργασιών Μαθηματικών ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ τεύχος σελ. 35 ασκ. 4)

Όνειδος, κύριοι και κυρίες του Υπουργείου “Παιδείας”… Όνειδος.

ΥΓ: Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το επιχείρημα, ότι δεν εκδόθηκαν τα συγκεκριμένα βιβλία στην τετραετία σας, υπάρχει και το ΙΕΠ, που υποτίθεται ασχολείται με τη διαρκή βελτίωση του Προγράμματος Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και με τα βιβλία ως φορείς υλοποίησης της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ε Νίκη; 

Διαβάστε επίσης:

Η Νίκη Κεραμέως απαντά στα σενάρια κλεισίματος των σχολείων λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Πώς απασχολώ τα παιδιά στο σπίτι και ΔΕΝ βαριούνται ποτέ

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον Αρχάγγελο Μιχαήλ με ανοιχτές βάσεις για τους επισκέπτες και εντυπωσιακές επιδείξεις

 

Ροή Ειδήσεων