“Αν γίνει σωστή αξιολόγηση, το σχολείο μου θα αναβαθμιστεί, δε θα κλείσει”: Η ανάρτηση μιας δασκάλας που αξίζει να ακουστεί

"Αν γίνει σωστή αξιολόγηση, το σχολείο μου θα αναβαθμιστεί, δε θα κλείσει": Η ανάρτηση μιας δασκάλας που αξίζει να ακουστεί

Η σημερινή απεργία δασκάλων και καθηγητών κατά της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων αλλά και του εκπαιδευτικού έργου μονοπωλεί την επικαιρότητα καθώς μεγάλο μέρος των σχολείων της χώρας υπολειτουργεί λόγω μεγάλης συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί απεργούν για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και η μαζική καθολική συμμετοχή τους στην απεργία είναι το μοναδικό τους μέσο για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του σχολείου, για να έχει κάθε παιδί πρόσβαση στη εκπαιδευτική διαδικασία και για να μην κλείσει άλλο σχολείο λόγω υποχρηματοδότησης.

Με ανάρτησή της η δασκάλα που διατηρεί την σελίδα στο Facebook “Πρώτα ο Δάσκαλος” εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με τους όρους που εκείνο έχει διαλέξει δεν πρόκειται να εξελίξει το σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι για το καλό της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Η ανάρτηση της δασκάλας που αξίζει να ακουστεί

Όχι, κύριε Θανάση μου, που πιστεύεις αυτό που σου λένε τα κανάλια, δεν τη φοβάμαι την αξιολόγηση!

Την αξιολόγηση, ή μάλλον τη σωστή αξιολόγηση τη φοβάται η υπουργός! Γιατί, αν γίνει σωστή αξιολόγηση, η ίδια θα βρεθεί προ των ευθυνών της.

Αν γίνει σωστή αξιολόγηση, το σχολείο μου θα λάβει υψηλή οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση αφού τόσα χρόνια στέκεται όρθιο με πενιχρά μέσα, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς κατάλληλες αίθουσες και πολύ συχνά υποστελεχωμένο. Αν γίνει σωστή αξιολόγηση, το σχολείο μου θα αναβαθμιστεί, δε θα κλείσει.

Αν γίνει σωστή αξιολόγηση, ο μισθός μου θα διπλασιαστεί επειδή τόσα χρόνια αντεπεξέρχομαι με τον καλύτερο τρόπο στις σκληρές απαιτήσεις της εργασίας μου.

Επειδή αναλαμβάνω ρόλους που δεν ανήκουν στα καθήκοντά μου. Επειδή στα χρόνια της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης τα κατάφερα μόνη μου. Επειδή διδάσκω σε τμήματα 25 και 27 στοιβαγμένων παιδιών.

Επειδή οι ώρες προετοιμασίας του μαθήματος στο σπίτι μου, δεν προσμετρώνται πουθενά.  Επειδή, παρά την υπέρογκη ύλη και τα ασφυκτικά προγράμματα, προλαβαίνω να νοιαστώ για τον χαρακτήρα τους και τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Επειδή, παρά τα προσωπικά μου προβλήματα, μπαίνω πάντα χαμογελαστή στην τάξη μου. Επειδή στην αίθουσά μου χαίρεσαι να μπαίνεις.

Αν γίνει σωστή αξιολόγηση, κύριε Θανάση μου, θα μας ζητήσουν συγγνώμη για τη λάσπη που μας πετούν χρόνια τώρα κανάλια και πολιτική ηγεσία. Αλλά μάντεψε, κύριε Θανάση μου, τι αξιολόγηση θα γίνει…

Διαβάστε επίσης:

4α γενέθλια για τον γιο Κοσιώνη-Μπακογιάννη: Συγκινεί η ανάρτηση της μαμάς του

Επιστολή των δασκάλων προς γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία

Ο παιδίατρος εξηγεί 5 βασικά πράγματα για να μην ταλαιπωρούνται από τις ιώσεις τα παιδιά