Μαθησιακές δυσκολίες λόγω πανδημίας: Αυτοί οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα

Μαθησιακές δυσκολίες λόγω πανδημίας: Αυτοί οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα

Έναν μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να διακρίνουν καλά τα σημάδια της πανδημίας, των lockdown και της τηλεκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές.

Ιδιαίτερα τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, ακόμα και τώρα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος και της σχολικής τάξης. Οι δε εκπαιδευτικοί των πρώτων τάξεων, αναγκάζονται να μαθαίνουν για πρώτη φορά στα παιδιά πώς φερόμαστε μέσα στην τάξη. Τους δείχνουν π.χ. ότι δεν τρώμε στην ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, οι μαθητές έχουν μεγάλη ανάγκη για στήριξη. Μια συγκεκριμένη ομάδα, μάλιστα, φαίνεται να αντιμετωπίζει ακόμα χειρότερα προβλήματα.

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση για τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού

Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους τους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, όμως ακόμα χειρότερα φαίνεται να είναι για τους μαθητές της Γ’ τάξης, η οποία είναι και κάπως πιο απαιτητική.

Οι μαθητές ξεκίνησαν τη σχολική της ζωή σχεδόν αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση. Αυτό, όπως λένε οι γονείς, δημιούργησε προβλήματα όχι μόνο στη συμπεριφορά τους, αλλά και στη μαθησιακή προσαρμογή τους.

Εξαιρετικά δύσκολο είναι και για τους εκπαιδευτικούς να αξιολογήσουν τους μαθητές αυτούς.

Η λογοθεραπεύτρια Ελευθερία Γεννούζη εξήγησε, ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Ουσιαστικά οι ειδικοί επικεντρώνονται σε μαθησιακές δυσκολίες γιατί υπάρχει μεγάλο χάσμα με την περσινή τάξη λόγω της καραντίνας.

Όπως είπε, οι μαθητές «έχουν δυσκολία στο να αποστηθίσουν μεγάλα κείμενα όπως λ.χ. ιστορία και θρησκευτικά γιατί δεν έχουν δει πώς να το κάνουν».

Επιπλέον, πέρασαν πλέον δύο χρόνια χωρίς σχολική εκδρομή για τους μαθητές…

Διαβάστε ακόμα:

4α γενέθλια για τον γιο Κοσιώνη-Μπακογιάννη: Συγκινεί η ανάρτηση της μαμάς του

Ο παιδίατρος εξηγεί 5 βασικά πράγματα για να μην ταλαιπωρούνται από τις ιώσεις τα παιδιά

Επιστολή των δασκάλων προς γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία