Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο

Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο

Η πίτσα είναι αγαπημένη επιλογή των παιδιών και με την πρώτη ευκαιρία που θα τους ζητήσω τη γνώμη τους για το τι θα φτιάξουμε το βράδυ πάντα μου την προτείνουν.

Η πιο γευστική πίτσα για παιδιά – Φτιάξτε την μαζί τους!

Είναι ένα εύκολο πιάτο που επιτρέπει συνδυασμούς και έξυπνα μαγειρέματα ούτως ώστε να αξιοποιηθούν υλικά και γεύσεις που υπάρχουν στο ψυγείο μας. Βέβαια, αποτελεί και μια έξυπνη πρόταση για το κολατσιό των παιδιών. Τα δικά μου ξετρελαίνονται και σχεδόν μια φορά την εβδομάδα θα τους τη φτιάξω για να την φάνε στο σχολείο.

Προτιμώ την σπιτική εκδοχή της που την έχω φτιάξει με υλικά που τα έχω επιλέξει αντί για τα συντηρητικά από τις έτοιμες ζύμες.

Για τη ζύμη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-8 γρ.)
1/2 κουτ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζ. χλιαρό νερό
2½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το ζύμωμα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

300 γρ. μείγμα τριμμένου τυριού που λιώνει
100-150 γρ. μπάρμπεκιου σως
50 γρ. μπέικον / ζαμπόν
80 γρ. ψημένο κοτόπουλο σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 10 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά με θερμοκρασία σχάρας στους 175-230 °C. Βάλτε την κεραμική επιφάνεια για πίτσα να ζεσταθεί, για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε την. Τοποθετήστε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κομματιού αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος πάνω στη ζεστή πλάκα. Ψήστε τη ζύμη με το καπάκι κλειστό, όσο το δυνατόν περισσότερο, 2-3 λεπτά. Ρίξτε τη μπάρμπεκιου σως και απλώστε την σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού.

Στη συνέχεια, ρίξτε το τριμμένο μείγμα τυριού, το μπέικον/ ζαμπόν, τους ψητούς κύβους κοτόπουλου, το κρεμμύδι και ψήστε για 10 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια: Φτιάχνουμε την λατρεμένη συνταγή της ταινίας «Η Λαίδη και ο Αλήτης»

Αυγοφέτες σάντουιτς: Το απίθανο, αλμυρό σνακ που θα κρατήσει χορτάτα τα παιδιά

Ποπ κορν με σοκολάτα και μπισκότα