Σπαγγέτι με κεφτεδάκια: Φτιάχνουμε την λατρεμένη συνταγή της ταινίας «Η Λαίδη και ο Αλήτης»

Όλοι μας γνωρίζουμε τη ρομαντική ιστορία της «Λαίδης και του Αλήτη» και την χαρακτηριστική σκηνή με το μπολ με μακαρόνια και τα κεφτεδάκια, που τελικά καταλήγουν να δώσουν ένα φιλάκι ο ένας στον άλλον έχοντας ξεκινήσει να τρώνε το ίδιο μακαρόνι.

Μία συνταγή ιδανική για σαββατοκύριακο ή για δείπνο, την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε βλέποντας την ταινία με τα παιδιά σας!

Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα)

1 πακέτο Σπαγγέτι No6

Για τη σάλτσα :

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
¼ φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι , Πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια :

4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά (ή αν προτιμάτε κοτόπουλο)
½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη (ή όποιο  άλλο τυρί θέλετε)
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι).
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε και τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνουμε στο φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά την Παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε στους 200° για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.

Βράζουμ σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της επιλογής σας.

Τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαθούν!