learnipad.gr: Το “αύριο” της εκπαίδευσης βρίσκεται στα χέρια του παιδιού σου σήμερα

learnipad.gr: Το "αύριο" της εκπαίδευσης βρίσκεται στα χέρια του παιδιού σου σήμερα

Στις μέρες μας είναι ελάχιστα τα σπίτια στην Ελλάδα στα οποία δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα τάμπλετ. Ειδικά αν πρόκειται για σπίτια στα οποία ζουν μαθητές, έπειτα από όλους αυτούς τους μήνες τηλεκπαίδευσης, το τάμπλετ αποδεικνύεται βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Χωρίς αυτό, η οποιαδήποτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

Κι όμως, παρά τις ατελείωτες ώρες που οι μικρές μαθητές πέρασαν (και συνεχίζουν να περνούν) με το τάμπλετ στα χέρια τους, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές του. Δεν είναι, όμως, λίγοι αυτοί που έχουν την τύχη να χρησιμοποιούν για τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές τους ανάγκες ένα iPad.

Κάθε σπίτι έχει ένα τάμπλετ -για τους μαθητές, όμως, έχει νόημα μόνο το iPad

Ακόμα και οι πιο διστακτικοί ως προς τα οφέλη της τεχνολογίας γονείς, αναγνωρίζουν πλέον, ότι στην εκπαίδευση η χρησιμότητά της είναι αδιαμφισβήτητη. Οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν, βέβαια, το όραμα αυτό καιρό πριν και φρόντισαν να δράσουν αναλόγως. Η Apple καινοτόμησε για ακόμα μία φορά.

Το iPad δεν αποτελεί τυχαία τη νο1 επιλογή των καλά ενημερωμένων γονιών για τα παιδιά τους. Οι δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει σε επίπεδο εκπαίδευσης είναι απίθανες. Η δημιουργία του learnipad.gr, ωστόσο, ήρθε για να τις απογειώσει!

Τι είναι το learnipad.gr

Το learnipad.gr είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα προσβάσιμη σε όλους. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εργαλεία που στόχο έχουν να αναμορφώσουν την εμπειρία μάθησης.

Τι σημαίνει αυτό;

Το learnipad.gr αναβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την εξατομικευμένη και διαδραστική μάθηση. Μαθαίνει στα παιδιά πώς να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες και τα εργαλεία της, πώς να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, πώς ανακαλύψουν νέο υλικό που θα τους χρησιμεύσει στο σχολείο -και όχι μόνο!

-Εισάγει την έννοια της δημιουργικότητας στη μάθηση.

-Δίνει στους μαθητές πολύπλευρη πρόσβαση στην ύλη.

-Τους δίνει τη δυνατότητα να συνεργάζονται μεταξύ τους.

-Ο κάθε μαθητής “χτίζει” την προσωπική του μαθησιακή πορειά.

Πώς το καταφέρνουν αυτό οι μικροί χρήστες;

Η Apple για πάνω από 40 χρόνια συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς. Εν προκειμένω, Έλληνες καθηγητές έχουν δημιουργήσει σεμινάρια ειδικά για την αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων από τους μαθητές. Τα σεμινάρια παρουσιάζουν πώς προσεγγίζουμε τη μάθηση με iPad, πώς οι γονείς μπορούν να διευκολύνουν τη μάθηση στο σπίτι και πώς η τεχνολογία εμπλουτίζει τη διαδικασία εκμάθησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια εδώ.

Αναλυτικοί και διασκεδαστικοί οδηγοί γίνονται “παιχνίδι” στα χέρια των παιδιών.

Δυσκολευτήκατε ήδη; Το παιδί σας όχι. Γιατί, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, ένα παιδί άνω των 8 ετών έχει τη γνώση να χειριστεί το iPad του καλύτερα ακόμα -ίσως- και από εσάς. Στην πλατφόρμα learnipad.gr θα βρει οδηγίες και how-to videos που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από το σετάρισμα της συσκευής, μέχρι την ολοκληρωμένη αξιοποίησή της για παραγωγικότητα και ανακάλυψη. Για παράδειγμα:

Ανάμεσα σε αυτά θα βρει και οδηγούς με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά έως 12 ετών. Φυσικά, φοιτητές και καθηγητές θα ανακαλύψουν εκεί προτάσεις εφαρμογών, σουιτών παραγωγικότητας, λειτουργικότητες και εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις.

Σε ψηφιακή μορφή και όλα τα σχολικά βιβλία

Η πλατφόρμα συγκεντρώνει ακόμα και τα σχολικά βιβλία που διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για απευθείας λήψη και επεξεργασία. Με προεγκατεστημένα εργαλεία σχεδίασης και σχολιασμού ο κάθε μαθητής έχει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του σχολείου σε μία συσκευή για προσωποποιημένη και ευχάριστη χρήση.

Κι αν ένας μαθητής δεν διαθέτει iPad; Μέσω της πλατφόρμας learnipad.gr έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καινοτομίες, να “κατεβάσει” εφαρμογές και να ανακαλύψει ευχάριστους τρόπους εκμάθησης, τα οποία θα μπορέσει να εφαρμόσει όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιεί.

10 χρόνια τώρα μαθητές σε Ελλάδα και Κύπρο πηγαίνουν στην τάξη με το προσωπικό τους iPad

Η iSquare ώς επίσημος Διανομέας της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο εισήγαγε το Πρόγραμμα iPad 1:1 που έχει εισάγει περισσότερες από 6.000 συσκευές σε τάξεις σημειώνοντας εκπληκτικά ποσοστά ικανοποίησης σε καθηγητές, γονείς και μαθητές που φτάνουν το 90%.

O υπεύθυνος του Προγράμματος Κωστής Λιάκος αναφέρει πως «Μετά από 10 χρόνια αξιοποίησης του iPad σε σχολεία σε μοντέλο 1:1 (δηλαδή ο μαθητής πηγαίνει στην τάξη με το προσωπικό του iPad) έχω να θυμηθώ μόνο χαρούμενους και ενθουσιώδεις μαθητές. Το iPad σαν εργαλείο εκπαίδευσης δίνει επίσης την ευκαιρία στον δάσκαλο και τον καθηγητή να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να διδάξει με τρόπους που πριν δεν είχε την δυνατότητα και να αλλάξει πολλές φορές το μοντέλο της τάξης κάνοντας συμμέτοχο τον μαθητή στην διαδικασία της διδασκαλίας. Η έρευνα που έγινε με το Παν. Πειραιά στα σχολεία που χρησιμοποιούν το iPad έδειξε ξεκάθαρα τη θετική στάση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων απέναντι στο iPad σαν εκπαιδευτικό εργαλείο.»

Το learnipad.gr ήρθε ως φυσική συνέχεια της πρωτοβουλίας για να ολοκληρώσει το οικοσύστημα του iPad στην Εκπαίδευση και είναι η πρώτη αντίστοιχη ενέργεια στη χώρα μας από εταιρεία τεχνολογίας.

Όπως επισημαίνει και η iSquare:

Ιδανικά στόχος κάθε κοινωνίας είναι η πλεύση προς ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και τα παιδιά με πυξίδες τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη. Η Τεχνολογία δίνει όλα τα μέσα ώστε να προάγει την προσωπική εξέλιξη και θέτει τα κατάλληλα θεμέλια για να καταστεί η Εκπαίδευση σφαιρική, πρακτική και ουσιαστική, επενδύοντας σε ένα σύνολο εμπειρίας, δυνατοτήτων και καινοτομιών. Η Μάθηση δεν σχετίζεται μόνο με το σχολείο, όπως η Τεχνολογία δε σχετίζεται μόνο με τις συσκευές.