Μακρή: «Είναι προτεραιότητα η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, με αφορμή το αυριανό κλείσιμο των σχολείων της Αττικής λόγω της επιβολής lockdown σε σημερινές της δηλώσεις στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση αναστολής της δια ζώσης διδασκαλίας και επιστροφής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Δεν κάνουμε μπρος – πίσω. Κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών. Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα;

Όπως υπογράμμισε η κυρία Μακρή, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός είναι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει περαιτέρω» ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι προτεραιότητα η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Σε ότι αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι «γίνεται σωστά η παράδοση της ύλης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οπότε δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Δείτε τις δηλώσεις της υφυπουργού