Μακρή: “Εξετάζεται παράταση της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο” – Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2021

H υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρθηκε εκ νέου στο σενάριο που εξετάζεται αναφορικά με παράταση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς καθώς και μια σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων που απασχολούν αυτό το διάστημα την μαθητική κοινότητα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την παράταση της σχολικής χρονιάς;

Ειδικότερα η κα Μακρή ανέφερε ότι εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο και όχι στις διακοπές του Πάσχα ενώ διευκρίνισε ότι η διάρκεια της θα είναι λιγότερη από ένα μήνα.

«Οι γονείς θα γνωρίσουν έγκαιρα, οι αποφάσεις δεν θα βραδύνουν. Όταν θα έχουμε τα δεδομένα θα πάρουμε τις αποφάσεις όπως έγκαιρα ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για την μείωση της ύλης στην Γ’ Λυκείου» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία;

Η ίδια ανέφερε ότι δεν υπάρχει εικόνα ακόμα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και ότι αυτό θα γίνει όταν λάβουν το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών.

Σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία επεσήμανε πως το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε ό,τι αφορά τα ειδικά σχολεία ανέφερε πως λειτουργούν πάντοτε για λόγους ασφαλείας.

Θα υπάρξει νέα περικοπή στην ύλη της Γ Λυκείου;

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Γ’ λυκείου και ότι στόχος είναι οι Πανελλήνιες 2021 να γίνουν στην ώρα τους, ότι η ύλη έχει μειωθεί ήδη κατά 30% και δεν θα γίνει άλλη μείωση.

Το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ιnfokids.gr το Υπουργείο Παιδείας βλέποντας και την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα και το “θολό” τοπίο στο άνοιγμα των σχολείων στις “κόκκινες περιοχές” όπου ανήκει και η Αττική προσανατολίζεται σε παράταση του σχολικού έτους μία ή δύο εβδομάδων, χωρίς μαθήματα το Πάσχα και με Πανελλήνιες 2021 που δεν θα αποκλίνουν από τις ημερομηνίες που ίσχυαν κάθε χρονιά.

Σε γενικές γραμμές εξετάζεται να γίνουν όπως πέρσι στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των φετινών Πανελληνίων καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν μέχρι τέλος Μαρτίου. Ενώ για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία εξετάζεται να ολοκληρωθεί η χρονιά στις 22 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια στις 11 Ιουνίου λόγω των Πανελληνίων.

Επίσης, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν ούτε και φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Να σημειωθεί εδώ ότι και πέρυσι εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν τον περασμένο Ιούνιο οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις.