“Μαλένα, Ίριδα και Τζωρτζίνα πάλεψαν για να ζήσουν”: Τι λέει ιατροδικαστής για τις παράξενες θέσεις που βρήκαν τα παιδιά

Μαλένα, Ίριδα και Τζωρτζίνα βρέθηκαν από γιατρούς και συγγενείς σε παράξενες θέσεις, άπνοες στο κρεβάτι τους, κάτι που γεννά πολλά ερωτήματα πολλαπλασιάζοντας τις υποψίες για τη συμμετοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου στον θάνατό τους, δείχνοντας ότι προηγήθηκε πάλη πριν τον θάνατό τους.

ΟΙ «ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΣΗΣ» ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ 3 ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συγκεκριμένα, τόσο στον θάνατο της Ίριδας τον Μάρτη του 2021 όσο και στην ανακοπή της Τζωρτζίνας τον Απρίλη του 2021 και τον θάνατο της Μαλένας τον Απρίλη του 2019 υπάρχουν καταθέσεις πως τα κοριτσάκια βρέθηκαν χωρίς πνοή να έχουν αλλάξει θέση στο κρεβάτι τους από τη στιγμή που η μητέρα τους τα είχε αφήσει για να ειδοποιήσει τους γιατρούς ή να για να πάει για ύπνο.

Ειδικότερα, η Ίριδα ήταν αρχικά ξαπλωμένη κατά μήκος του στρώματος με το κεφάλι της πάνω στο μαξιλάρι και σκεπασμένη, για να βρεθεί στις 10.30 το πρωί στην κούνια του κάθετα στο στρώμα και ξεσκέπαστο. Τα μάτια της Ίριδας ήταν μισάνοιχτα, ενώ το μαξιλάρι ακουμπούσε το δεξί της χέρι.

Όσο για την 3,5 ετών Μαλένα, το κοριτσάκι ήταν αρχικά ξαπλωμένο ανάσκελα παρουσία της μητέρας της με πανάκι στα πόδια της. Όταν μπήκαν οι γιατροί βρήκαν το παιδί σε πλάγια θέση, ενώ είχε ξαναπάρει το πανάκι στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε.

Η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι με κεφάλι στο μαξιλάρι και βρέθηκε ωχρή και χωρίς σφυγμό. Τελικά, βρέθηκε στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο, ενώ χωρίς ένδειξη ήταν και το παλμικό οξύμετρο.

Πάλευαν να κρατηθούν στη ζωή;

Μιλώντας για όλα αυτά στην εκπομπή “Live News”ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε πως αυτή η αλλαγή στάση στα τρία παιδιά δείχνει ότι του θανάτου τους προηγήθηκε κάποια πάλη, μια αντιπαλότητα θύματος και θύτη και η τροποποίηση στάσης και θέσης είναι αναμενόμενη.

“Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά περί ασυνήθιστης θέσης των παιδιών. Αν το λάβουμε υπόψιν μας σαν δεδομένο τότε μπορούμε να συνδυάσουμε και να πούμε ότι προηγήθηκε κάποια πάλη ή κινητικότητα και έρχεται σαν ένα μικρό κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ. Δεν μπορεί το σώμα να μείνει ακίνητο, υπάρχει μία πάλη, μία αντιπαλότητα θύματος και θύτη και η τροποποίηση στάσης και θέσης είναι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις” ανέφερε ο ιατροδικαστής Γαλεντερης.

Διαβάστε επίσης:

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι μόδα είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας

Τι κι αν λερώσουν το πάτωμα ή ζωγραφίσουν τα ρούχα τους; Αγαπητοί γονείς, χαλαρώστε και απολαύστε τα παιδιά σας

Υπουργείο Παιδείας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νομοσχέδιο που αναδιαρθρώνει και αναβαθμίζει τα πανεπιστήμια

“Καμπανάκι” για τα κρούσματα στα παιδιά – «Νοσηλεύονται περισσότερα από ό,τι τον χειμώνα»