Μαμά ξεσπά: “Ποιος εγγυάται ότι δεν θα καταχωρούν στην πλατφόρμα αρνητικό self test χωρίς καν να το έχουν κάνει;”

Οι μαθητές Λυκείου ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία από την Δευτέρα 12 Απριλίου με απαραίτητη προϋπόθεση την διεξαγωγή  υποχρεωτικών  αυτοδιαγνωστικών τεστ δυο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).  Συστήνεται το self test να γίνεται το πρωί λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων ή το προηγούμενο βράδυ. Το αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Με αφορμή την εν λόγω διαδικασία και το γεγονός ότι η διεξαγωγή των self test και η καταχώρηση του αποτελέσματος (αν το test έχει πράγματι διεξαχθεί) στην ειδική πλατφόρμα επαφίεται στην ατομική ευθύνη γονέων/κηδεμόνων, το γύρο του διαδικτύου κάνει η ανάρτηση της μαμάς Margiota Gavri που ψέγει αυτά τα κενά ασφαλείας. Παράλληλα θίγει και το γεγονός ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή ώστε να τυπωθεί η σχολική κάρτα, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, χώρις όμως να είναι απαραίτητο το γνήσιο της υπογραφής.

Η ανάρτηση της μαμάς για τα self test

#self_test λοιπόν…
Ανοίγουν τα λύκεια με υποχρεωτική εφαρμογή του τεστ για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Η κοινή λογική λέει πως και για το άνοιγμα γυμνασίων-δημοτικών θα ισχύσει το ίδιο.

Και για να προσέλθει ο μαθητής/εκπαιδευτικός στη σχολική δομή θα πρέπει να φέρει μαζί του το αντίστοιχο έντυπο, το οποίο εκδίδεται μέσα από την πλατφόρμα…!
🤔🤔🤔🤔

Άραγε σκέφτηκε κάποιος από τους εγκεφάλους εκεί μέσα ότι, άνετα θα μπαίνει κάποιος στην πλατφόρμα και θα καταχωρεί ότι το τεστ του ήταν αρνητικό, χωρίς να το έχει κάνει;

Τι είπατε; Ατομική ευθύνη;!

Ατομική ευθύνη γονέων-μαθητών-εκπαιδευτικών κοκ (γιατί στο αμέσο μέλλον θα γίνει σίγουρα υποχρεωτικό και για τους εργαζόμενους, επαγγελματίες κλπ) ενώ τον Σεπτέμβριο τα σχολεία άνοιξαν με μοναδικά μέτρα τις μάσκες, τα παγούρια-μην αναλύσω και αυτό το φιάσκο, τα ξέρουμε-και τα άνοιξε κλείσε παράθυρα; Με το πούλημα των προσωπικών δεδομένων των παιδιών μας και όχι μόνο αυτά;
Όχι αγαπητοί μου… Πάει πολύ!!!

Προτείνω, αν το μέτρο του self-test γίνει υποχρεωτικό και για νηπιαγωγεία-δημοτικά, να πάτε όλοι οι γονείς με νήπια και παιδιά πρώτης δημοτικού στο υπουργείο να προσπαθήσουν οι ίδιοι να κάνουν το απλό αυτό τεστ στα παιδιά 4-6 ετών, να δουν τη γλύκα.

Και ένα τελευταίο που θέλω να θίξω πάνω στην υπέροχη αυτή διαδικασία, που τα φωτεινά μυαλά της χώρας μας βρήκαν ως λύση για την επαναφορά μας στη “κανονικότητα”, είναι η εκτύπωση του πιστοποιητικού (υπενθυμίζω για τους μαθητές/εκπαιδευτικούς είναι υποχρεωτικό το τεστ 2 φορές την εβδομάδα) ή η προσκόμιση ΥΔ. #Ελληνική_Ηλεκτρονική_Διακυβέρνηση 2021!!! Πάταξη της #γραφειοκρατίας!

Πόσο δύσκολο θα ήταν να μπορούσε ο γονέας/εκπαιδευτικός να καταχωρήσει το πιστοποιητικό του στο myschool, οεο;

Και όταν λέμε ΥΔ, χωρίς γνήσιο της υπογραφής; 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Γελάω για να μη κλάψω. Μήπως θα πρέπει να τρέχουν αξημέρωτα γονείς και εκπαιδευτικοί να βεβαιώνουν το γνήσιο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη; Πόση εξυπνάδα θέλει τουλάχιστον να σκεφτεί κάποιος να στέλνονται με mail στα σχολεία;
Αυτά τα λίγα, ως πρώτη φάση 😁😁😁 Καλημέρα ολούθε.