Μαμά παιδιού ΑμεΑ: “Ήξερα την διάγνωση αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω όνειρα για όσα θα καταφέρει”

Μαμά παιδιού ΑμεΑ: "Ήξερα την διάγνωση αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω όνειρα για όσα θα καταφέρει"

Η Μαρία Τούβα, μαμά παιδιού ΑμΕΑ, είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τις αναρτήσεις της στέλνει μηνύματα ενθάρρυνσης, υποστήριξης και ενδυνάμωσης στους γονείς παιδιών με αναπηρία ώστε να αναζητούν πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μην το βάζουν ποτέ κάτω με την πορεία των ξεχωριστών παιδιών τους γιατί κάθε μικρή τους νίκη είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξή τους.

Η τρυφερή ανάρτηση της μαμάς του Δημήτρη

Μαμά παιδιού ΑμεΑ: "Ήξερα την διάγνωση αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω όνειρα για όσα θα καταφέρει"

Ήξερα την διάγνωση, ήξερα τι δεν θα καταφέρει, δεν ήξερα τι θα καταφέρει. Παρ όλα αυτά δεν άλλαξα τη ζωή μου μαζί του. Φωτογραφίες κάθε μέρα, παιχνίδι κάθε μέρα, είτε εντός νοσοκομείου είτε & εκτός νοσοκομείου.

Δεν ήθελα να χάσω αυτή την υπέροχη βρεφική ηλικία του παιδιού μου, που πίσω δεν γυρνά. Δεν ήθελα να «χαθώ» ανάμεσα σε διαγνώσεις, έρευνες, θεραπείες, νοσοκομεία, γιατρούς, φάρμακα & κακή ψυχολογία. Δεν τα αμέλησα φυσικά όλα τα παραπάνω, δεν επιτρέπεται άλλωστε να χάσεις χρόνο σε αυτά.

Έβαλα την κακή ψυχολογία στην άκρη εξ αρχής. Έβαλα πρόγραμμα. Τα έβαλα όλα σε ένα πρόγραμμα. Μου πήρε λίγο καιρό όμως το έκανα.

Είχα αρχίσει ήδη να κάνω όνειρα & σχέδια, όπως αυτά που κάνουμε όλοι για τα μωρά μας. Αυτά μας δίνουν ενέργεια άλλωστε, σε όλους μας.

Απλώς τα δικά μου όνειρα- σχέδια ήταν λίγο διαφορετικά. Ονειρευόμουν τις στιγμές μας έξω απο τα νοσοκομεία, ονειρευόμουν το παιδί μου χωρίς να κλαίει ασταμάτητα, ονειρευόμουν να παίζω μαζί του, ονειρευόμουν να αντέχει χωρίς την αγκαλιά μου 24ώρες το 24ωρο, ονειρευόμουν να καταφέρει να κάτσει σε ένα καρότσι και να πάμε την πρώτη μας βόλτα, ονειρευόμουν να κοιμάται τα βράδια, ονειρευόμουν τα μικρά ορόσημα του Δημήτρη, αυτά που μπορεί να καταφέρει όχι τα άλλα…ονειρευόμουν…

Προσαρμόστηκα & με τον καιρό άρχισα να βλέπω αργά, αργά τα όνειρα να πραγματοποιούνται. Συνεχίζω να ονειρεύομαι, πρόσεξε όμως, όχι πάνω απο τα «σύννεφα»😉

To post της μαμάς

Διαβάστε επίσης:

O Βασίλης Χαλακατεβάκης έγινε μπαμπάς στα 63 του – Η πρώτη φωτογραφία της κόρης του

Θρήνος για την 37χρονη Μαρία που “έφυγε” – Ήταν μητέρα δυο μικρών παιδιών

Αυτά είναι τα 5 παιδικά βιβλία που κέρδισαν τα Κρατικά Βραβεία Βιβλίου της χρονιάς!