Με αυτό το σοκαριστικό βίντεο «καλωσορίζονται» οι μαθητές στα σχολεία της Αμερικής

Όσα καλά μπορεί να έχει το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης στην Αμερική, με τις πολυάριθμες δραστηριότητες, την έμφαση στις νέες τεχνολογίες, αλλά και τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις σε ορισμένα σχολεία, γεγονός είναι, ότι δεν θα θέλαμε να στέλνουμε τα παιδιά μας εκεί.

Ο λόγος; Ότι οι επιθέσεις ένοπλης βίας έχουν γίνει πλέον τόσο συχνές και τόσο αιματηρές που κάθε νέα σχολική χρονιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές «τρέμουν» για το αν θα μπει το δικό τους σχολείο στο στόχαστρο.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που η οργάνωση κατά της ένοπλης βίας στα σχολεία Sandy Hook, κυκλοφόρησε μόλις χθες ένα βίντεο με τίτλο «Τα απαραίτητα για την επιστροφή» (στο σχολείο), το οποίο ενώ φαινομενικά μοιάζει με διαφημιστικό σποτ για σχολικά είδη, τελικά είναι αυτά που θα τους σώσουν από μία ένοπλη επίθεση.

Το βίντεο μέσα σε μερικές μόνο ώρες έχει περίπου 1,5 εκατομμύριο προβολές –και όχι άδικα. Γιατί ενώ ξεκινά χαρούμενα και αισιόδοξα, λίγα δευτερόλεπτα μετά σου κόβει την ανάσα, καθώς αρχίζουν οι πυροβολισμοί.

Τότε, ένα κορίτσι δείχνει πώς με τη νέα της μπλούζα κλείνει την πόρτα του γυμναστηρίου, ώστε να μη μπορεί να μπει ο ένοπλος δράστης, ενώ ένα άλλο χρησιμοποιεί τις κάλτσες της για επίδεσμο στο τραυματισμένο πόδι μιας συμμαθήτριάς του.

Το σποτ ολοκληρώνεται με ένα άλλο κορίτσι που στέλνει με το κινητό ένα τελευταίο μήνυμα στη μαμά του γράφοντας «Σ’αγαπώ», ενώ ακούγονται τα βήματα ενός αγνώστου να μπαίνουν στο δωμάτιο.

Παρακολουθήστε το εδώ:

«Αυτή είναι η επιστροφή (στο σχολείο) και γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Οι πυροβολισμοί σε σχολεία είναι αποτρέψιμοι όταν ξέρεις τα σημάδια» καταλήγει το βίντεο, το οποίο παραπέμπει μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν τη σελίδα της οργάνωσης Sandy Hook Promise για περισσότερες πληροφορίες.

Ας σημειωθεί, ότι η οργάνωση δημιουργήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στο Κονέτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, όπου ο δράστης σκότωσε 26 ανθρώπους, εκ των οποίων 20 παιδιά.