Με τηλεκπαίδευση άρχισαν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε θα ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμά τους

Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας επέστρεψαν σήμερα στα σχολικά τους καθήκοντα εξ αποστάσεως.

Πότε θα ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμά τους

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να επανεξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει και να αποφανθεί για το εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

“Κλειδώνουν” οι ημερομηνίες για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στα θρανία αφού φυσικά δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς, οι μαθητές της Γ Λυκείου λόγω Πανελληνίων.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr ως πιθανή ημερομηνία επιστροφής τους στα σχολεία προκρίνεται η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Εν συνεχεία, αναμένεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου στις 25 Ιανουαρίου.

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, δήλωσε νωρίτερα στο Mega: «Η Γ’ Λυκείου είναι ενήλικα παιδιά, συμπεριφέρονται όπως όλοι μας, και για αυτά αντιμετωπίζουμε το θέμα της πιθανής διασποράς του ιού».

Η κα Γιαμαρέλλου, μιλώντας στο MEGA, πρόσθεσε ότι επειδή τα συγκεκριμένα παιδιά είναι σε μια κρίσιμη θέση, διότι θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις, είναι επόμενο να δεχθούν παραπάνω βοήθεια από την Πολιτεία.  Αποφασίστηκε, σημείωσε η κα Γιαμαρέλλου, ότι θα έχουν δυνατότητα να γίνεται τεστ όποτε το ζητήσουν και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αποφασιστεί και να γίνεται κατά διαστήματα κανονικό τεστ.

Για την Γ’ Λυκείου, υποστήριξε ότι έχει δοθεί παραπάνω βαρύτητα και υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει πριν από τις άλλες τάξεις, ωστόσο δεν έχουν παρθεί ακόμα αποφάσεις. «Θα περιμένουμε και τα επιδημιολογικά δεδομένα, η εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη, γιατί θα δούμε τι κάναμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «Για να ξέρουμε τι διασπορά έχει γίνει από ένα γεγονός με συνωστισμό, πρέπει να περάσουν 15 ημέρες».

Τσακρής: “Τουλάχιστον τέλη Ιανουαρίου το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων”

Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής υπουργείου Υγείας,  με σημερινές τους δηλώσεις στον ΣΚΑΙ ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια απάντησε ότι ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η επιτροπή είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τέλος Ιανουαρίου, τουλάχιστον.

Το σενάριο για να επαναλειτουργήσει δια ζώσης μόνο η Γ Λυκείου

Ένα ακόμη που σενάριο που εξετάζεται από τους ειδικούς είναι αυτό της επαναλειτουργίας μόνο της Γ λυκείου καθώς οι μαθητές φέτος δίνουν Πανελλήνιες. «Περί τα μέσα του μήνα (15 – 20) Ιανουαρίου  που θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, είναι μέσα στα σενάρια» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.